Завантаження ...
banner

Ряди офіцерів поповнились ніжинськими випускниками. Фото

Сьогодні, 23 листопада, в новому залі Ніжинського державного університету відбулось урочисте вручення погонів випускникам військової кафедри

Погони, військова кафедра, вручення погонів

Сьогодні, 23 листопада, в новому залі Ніжинського державного університету відбулось урочисте вручення погонів молодшого лейтенанта випускникам військової кафедри, які навчалися  за програмою підготовки офіцерів запасу.

Наказ Міністра оборони України про надання первинного офіцерського звання, зачитав начальник кафедри військової підготовки кандидат технічних наук, доцент, полковник Ляпа Микола Миколайович.

Зі словами вдячності до викладачів звернулась випускниця кафедри Оксана Бугай: «Ми щиро дякуємо за підтримку офіцерам-педагогам, які впродовж усього часу підтримували нас, навчали та ділилися досвідом, додавали сил і наснаги, і зараз разом з нами розділяють цю важливу мить».

Як випускниця військової кафедри СумДУ, хочу поділитись враженнями від двох років навчання.

Перш за все хочеться подякувати та відмітити професіоналізм офіцерів-педагогів, які працювали з нами. Це Люди, які окрім відмінних теоретичних знань, мають практичний військовий досвід.

Викладачі кафедри неодноразово брали участь у багатьох  бойових діях: виконували військовий обов’язок в Афганістані, учасники миротворчої місії ООН в Іраку, війни в Чехословаччині, в антитерористичній операції на Донбасі. Також багаторазові переможці та учасники Всеармійського конкурсу  «Кращий винахід року» в різних номінаціях.

Окрім занять за спеціальністю, проводились заняття з метою патріотичного виховання: зустріч з волонтерами; медиками; учасниками бойових дій; представниками батальйону «Азов»; майором запасу, учасником бойових дій в Афганістані, співаком Володимиром Щегловим.

Викладачі навчали нас практичним навичкам поводження в бою: проводили заняття рукопашного бою, робота зі зброєю. Ми мали досвід стрільби з гармати, автоматів, пістолетів, зі снайперської гвинтівки.

Я гадаю, що навчання на військовій кафедрі  не тільки дало нам теоретичну та практичну базу для подальшого проходження військової служби. Воно залишило після себе гарні враження і спогади, позитивні емоції, знайомство з багатьма хорошими людьми, котрі стали нашими друзями.

Зовсім нещодавно ми з усією відповідальністю зробили сумлінний і відповідальний крок в життя – ми дали клятву на вірність ніколи не зрадити Україну та український народ.

Ми свідомо обрали цей шлях і вирішили стати справжніми захисниками Вітчизни, аби в подальшому з честю і гідністю носити офіцерські погони.


Погони, військова кафедра, вручення погонів

Погони, військова кафедра, вручення погонів

Погони, військова кафедра, вручення погонів


























































Яна Якименко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: