Завантаження ...
banner
banner

Гаряча зустріч міського голови з громадою: які теми піднімались

12 липня у головній залі міської ради Анатолій Лінник представив свій звіт за результатами роботи у 2017 році

Зустріч, Анатолій Лінник, громада, дискусія

12 липня у Великому залі міської ради Анатолій Лінник представив свій звіт за результатами роботи у 2017 році.

У звіті, в якості, того, що було зроблено міською владою, згадувались різні позитивні приклади, зокрема і покращення освітлення доріг і запуск електронного  сервісу і мобільного додатку "Ніжин Медичний".

Опісля виступу міського голови, мешканці Ніжина могли задавати Анатолію Ліннику питання, а їх назбиралося чимало.

1. Прозвучало питання про те, що в Ніжині досі немає чіткої стратегії розвитку. Відповідь була такою: що просто написати і прийняти стратегію ми можемо дуже швидко, але для того, щоб вона була дієвою потрібні непрості наукові дослідження і кропітка робота. 

2. Питання і про відсутність тротуару на вулиці Овдіївська, де розташована школа і пункт сімейної медицини.

Міський голова відповів, що у міському бюджеті не вистачає коштів, але проблему взято до уваги. На запитання про ремонт доріг і вирішення проблеми  підтоплення вулиці Незалежності звучала приблизно та сама відповідь.

3. Запитання про неякісний ямковий ремонт доріг, і про те хто понесе фінансове покарання за це неподобство.

У своїй відповіді міський голова посилався на створену депутатську комісію, що займається даним питанням.
 
4. Піднімалось питання і про підвищення зарплат міським очільникам, на що прозвучала відповідь: "Це була постанова Кабінету Міністрів".

Проте Ігор Волосянкін наголосив на тому, що в цій постанові зазначалось, що міські очільники можуть піднімати собі оклад відповідно до можливостей міського бюджету.

5. Питання і від представника екологічної організації "Мама-86" про відновлення річки Остер.

Відповідь, що даним питанням у міській раді займаються з весни і навіть є фінансування означеного проекту. 

6. Згадали і про мобільний додаток "Ніжин медичний" який працює некоректно. Зокрема, те що самостійно зареєструватись в ньому неможна, для цього треба звертатися до медичного закладу.

7. Піднімали також тему про недобудови, аварійні приміщення і вільний доступ до них. Це питання міський голова вважає дуже важливим і проблематичним. 

8. Питання про розповсюдженість реклами наркотичних засобів на спорудах міста і нових зупинках та відсутність з боку правоохоронних органів відповідних дій і підтримки правопорядку та спокою у нашому місті. 

Окрім того, від жительки вулиці Прилуцької прозвучало запитання про погане освітлення на їхній вулиці і про недотримання графіку руху громадського транспорту у вечірній час. Анатолій Лінник відповів, що до серпня освітлення вулиць здійснюється лише до 00.00, зважаючи на великий світловий день, та з метою економії електроенергії.

Були питання і про ефективну взаємодію з громадою, фінансування комунальних підприємств, перенесення архіву із церкви до іншого приміщення, недобудований спортивний зал біля 6 школи, неправильність встановлення антивандального скла на зупинках - громадські активісти виявили, що на більшості зупинок скло зажате просто у залізні скоби без резинових підкладок, що і зумовлює погіршення його міцності. Це можна вважати порушенням техніки монтажу.

Загалом, розмова між Анатолієм Лінником і громадою видалась досить цікавою та емоційною. Такі зустрічі мають і повинні відбуватися.

Зустріч, Анатолій Лінник, громада, дискусія

Зустріч, Анатолій Лінник, громада, дискусія

Зустріч, Анатолій Лінник, громада, дискусія

Зустріч, Анатолій Лінник, громада, дискусія

Зустріч, Анатолій Лінник, громада, дискусія

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: