Завантаження ...
banner
banner

Комунальники судитимуться з тими, хто не платить за вивезення сміття

Своєчасна оплата за послуги зі збору, вивезення та захоронення твердих побутових відходів (ТПВ) та зменшення накопиченої заборгованості – це основні умови фінансової стабільності комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» та гарантія отримання якісних послуг для кожного споживача

КП ВУКГ, комунальники, суд

Своєчасна оплата за послуги зі збору, вивезення та захоронення твердих побутових відходів (ТПВ) та зменшення накопиченої заборгованості – це основні умови фінансової стабільності комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» та гарантія отримання якісних послуг для кожного споживача.

Про це повідомляє КП ВУКГ

Оскільки КП «ВУКГ» визначено виконавцем послуги з вивезення та захоронення побутових відходів на підставі Рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради, то ми надаємо наші послуги всім без виключення ніжинцям. Відповідно і сплачувати мають всі. Оплата проводиться на підставі отриманих рахунків. Громадяни пільгових категорій повинні надати нашому підприємству документи, що підтверджують право на пільгу. Отримувачі субсидій повинні звернутись до управління соціального захисту населення.

На превеликий жаль за вивіз сміття сплачують не всі мешканці. Також є  досить багато боржників і з боку ФОПів, кооперативів, підприємств та інших юридичних осіб. Не сплачуючи кошти за сервіс з вивезення сміття, люди самі ж наражають себе на сміттєвий колапс. Адже у свою чергу комунальне підприємство може опинитись в такій ситуації, що не буде мати змогу купувати пальне для сміттєвозів, ремонтувати автотранспорт, сплачувати заробітну плату. Тому керівництвом підприємства прийнято рішення щодо вживання радикальних заходів для стягнення заборгованих сум зі споживачів-боржників.

Відтепер, при виникненні певної заборгованості, підприємство буде вимушене стягувати цю заборгованість у судовому порядку з усіма відповідними для боржника наслідками. Відразу попереджаємо, що боржнику, перш ніж оскаржити наявність заборгованості, потрібно буде у суді довести, що його життєдіяльність унеможливлює продукування відходів і що ціла низка Законів України стосується всіх громадян України, крім нього.

Відділ збуту комунального підприємства «ВУКГ» веде постійну та активну роботу по стягненню заборгованості за надані послуги з усіх боржників.

Зокрема проводяться усні бесіди з боржниками, надсилаються попередження про заборгованість, ведеться претензійно-позовна робота, пропонується укладання договорів реструктуризації. До злісних неплатників КП «ВУКГ» змушений застосовувати кардинальні та радикальні методи. За позовами, які були розглянуті в суді і виграні, рішення про стягнення заборгованої суми та судовий збір отримали 40 фізичних осіб, переважно приватного сектору, та 35 юридичних.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: