Завантаження ...
banner
banner

Про подорожчання води, ремонт доріг та недобудови. Анатолій Лінник відповідав на питання

В рамках всеукраїнського медіа-проекту «Звіти наживо», який здійснює Суспільне мовлення та громадський рух «Чесно» у п’ятницю, 20 липня, відбулось спілкування з міським головою Анатолієм Лінником

В рамках всеукраїнського медіа-проекту «Звіти наживо», який здійснює Суспільне мовлення та громадський рух «Чесно» у п’ятницю, 20 липня, відбулось спілкування з міським головою Анатолієм Лінником у прямому ефірі.

Запитати щось у міського голови можна було попередньо в соцмережі Фейсбук, та за номером прямого ефіру, задавали питання також журналісти, що були присутні в студії.

Детальніше спілкування з мером можна переглянути в сюжеті, а після нього наводимо деякі питання, та відповіді Анатолія Лінника на них.

Варто зазначити, що ніжинці досить активно коментували трансляцію, коментарі були переважно іронічними, критичними або ж відверто негативними.


Питання від ведучих:

Як пройшло обстеження всіх недобудов, після рішення їх обстежити?

Було виявлено ще десять подібних об’єктів, які мають потенційну загрозу. На засіданні власники будівель звітували про здійснені та заплановані дії. З десяти планується демонтувати дві зупинки. 

Як можуть змінитися тарифи на воду в Ніжині?
З пропозиції керівника водоканалу тариф на водопостачання може збільшитися на 16%. Прийняття економічно обґрунтованих тарифів є запорукою стабільної роботи такого стратегічного підприємства, як водоканал. Це також необхідно для того щоб мати ресурс для заміни застарілого обладнання на нове.

Як вдалося міській владі вирішити проблему вивезення сміття та його сортування. Чи є ідеї будівництва сміттєпереробного заводу.

На думку Анатолія Лінника, це питання було дуже гострим на початку 2014 року. Було відновлено роботу підприємства, куплено кілька нових сміттєвозів та бульдозер для сміттєвого полігону. зараз відбувається сортування сміття

Інвестори пропонують регіональний збір сміття, коли потрібно звозити сміття з інших населених пунктів, але міська рада проти такого рішення. На даний момент здійснюється ефективне захоронення сміття

Як контролюється якість ремонту доріг? Скільки доріг планується відремонтувати?

Роботи з ремонту дорогу розпочалися дещо із запізненням, ми йдемо шляхом ремонту «картами» замість ямкового. Спершу роблять головні дороги, потім другорядні. На сигнали про недобросовісний ремонт міська влада реагує, готова до співпраці. З 7 мільйонів запланованих на ремонт вулиць, залишилось приблизно 2 мільйони на поточний ремонт.

На вулиці Незалежності планується проведення капітального ремонту за рахунок державного дорожнього фонду.

Запитання від підприємця Миколи Шкурка

Суб’єкти підприємницької діяльності, які успішно ведуть бізнес у Ніжині є сумнівними платниками податків, їх не так багато, і влада, очевидно про них знає. Але публічно такого рейтингу немає, наради з участю таких підприємцями не проводяться. Чи повернеться влада обличчям до таких підприємців, адже потреба у співпраці та підтримці?

Сплата податків, це не право, а обов’язок. Міська влада співпрацює з підприємцями. Ніжин виграв участь у проекті розвитку підприємництва Forbiz, і зараз розробляють стратегію розвитку підприємництва.

Запитання від експерта Миколи Селенка

Які переваги від формату об’єднання з сільськими радами? Чи є якісь перепони такого об’єднання?

Проводилися круглі столи з головами сільських рад, села, що розташовані поруч з Ніжином інфраструктурно та культурно пов’язані з нашим містом, але різні села готові по різному.

Запитання від Євгена Луняка

Коли у Ніжині буде добудований басейн?

Ми стали заручниками процедури Прозоро. Кілька років тому ми мали кошти від  фонду регіонального розвитку, проте компанія, що мала виконати роботи, зробила це недобросовісно. Проте за рахунок коштів соціально-економічного розвитку, залучених депутатом Кодолою, ведуться роботи в активному темпі,  зокрема роботи з утеплення.

Запитання від чернігівської журналіста Сергія Дзюби

Що робиться реально для присвоєння Ніжину національного історичного заповідника?

Це одна з пріоритетних задач міської влади, яку намагаємося вирішити на всхі рівнях, проте нещодавно ми отримали негативну відповідь Кабміну

Міському голові та замам збільшили премію, а співробітникам зменшили

Заступникам та фахівцям виконкому зменшили, це необхідно зробити для ефективного використання бюджету

Запитання від Валерія Кичка

Коли почнуться реальні дії в боротьбі з підтопленнями?

В Ніжині відсутня ливнева каналізація. Вода з вулиць відводиться в зелені зони. Раніше по деяких вулицях відведення води йшли через двори приватних будинків. Зараз, деякі власники закривають протік води через свої двори.

На даний момент обласна рада виділила проголосувала за виділення 3,5 мільйонів на вирішення питання водовідведення з вулиці Незалежності, ще 5 мільйонів планується дофінансовувати, також планується дофінансування з міського бюджету. Проте це вирішіть питання підтоплення однієї вулиці, але не всього міста.

mynizhyn.com
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: