Завантаження ...
banner
banner

Проїзд у маршрутках – по 9 грн?

Із проханням переглянути тариф на проїзд у міському громадському транспорті виступили директор ТОВ «Пассервіс» Валентина Корабель та керманич ПП «Омнібус Н» Віктор Герасименко на засіданні виконкому

Транспорт, проїзд, перевезення, подорожчання


Із проханням переглянути тариф на проїзд у міському громадському транспорті виступили директор ТОВ «Пассервіс» Валентина Корабель та керманич ПП «Омнібус Н» Віктор Герасименко на засіданні виконкому. Поспішність у «транспортному питанні» перевізники пояснюють «критичною ситуацією» на своїх підприємствах – здорожчанням витратних матеріалів, непідвищенням вартості проїзду, затримкою виплат з відшкодування перевезень за пільговиків і т.д. Це, за їхніми словами, може призвести до скорочення об’єму перевезень у місті більш ніж на половину.

Автор: Юля Солдатенко

Фото Ігоря Волосянкіна

«Ми зараз не можемо придбати основні комплектуючі агрегати для ремонту автомобілів (шини, акумулятори, ресори), бо на це не вистачає оборотних коштів. На них за три останні місяці значно підвищилась ціна», – скаржиться очільниця «Пассервісу».

Разом із цим, Валентина Корабель та Віктор Герасименко наполягають, аби Чернігівський національний технологічний університет, який взявся за обрахунок пасажиропотоку в Ніжині, найближчим часом подав результати досліджень. За розрахунками перевізників, вартість проїзду в нашому місті має складати близько 9 гривень.

«Коли в нас тариф на проїзд – 4,50 грн, пільгове перевезення для деяких категорій – 3 грн, для дітей – 1 грн, а 7 категорій ми возимо безкоштовно й бездотаційно, то в середньому в нас вартість проїзду виходить менше 3 грн. Як у таких умовах нормально можна здійснювати перевезення? В Україні є невдалі приклади пасажирських перевезень. Ми не хочемо, щоб і Ніжин прославився у цьому сенсі», – зазначив Віктор Герасименко.

Директор ПП «Омнібус Н» додав, якщо владою не буде зроблено ніяких кроків з врегулювання проблеми й вартість проїзду, як і раніше, становитиме 4, 50 грн, то перевізники змушені будуть перевозити всіх ніжинців за єдиним тарифом – 4, 50 грн, а дітей, відповідно до 75 % від існуючого тарифу, – за 3 грн. «Іншого шляху в нас просто немає», – запевняють Корабель та Герасименко.

Заступник начальника УЖКГ та Б Світлана Сіренко в свою чергу «ошелешила» присутніх звісткою про те, що ЧНТУ надіслав лист із проханням розірвати договір із НДУ за згодою сторін, оскільки Гоголівський виш, студенти якого протягом кількох днів фіксували наповненість пасажирами міських автобусів та маршруток, не надав свої розрахунки в повному обсязі – лише на 50 %.

Адміністрація НДУ свою «провину» пояснила тим, що частина студентів на період канікул роз’їхалась по домівках, тож була зібрана лише частина матеріалів. Наразі із ЧНТУ ведуться перемовини, чи згодні вони не розривати договір за умови, якщо будуть надані всі матеріали, а в разі розірвання з’ясовуватимуть, чи зможе НДУ провести роботу, від якої відмовляється ЧНТУ.

Джерело: Правда Тут
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: