Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині зростуть тарифи на холодну воду

Одноголосним «за» виконком Ніжинської міськради затвердив підвищення тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води й водовідведення

Ніжин, тарифи, вода

Одноголосним «за» виконком Ніжинської міськради затвердив підвищення тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води й водовідведення.

За словами керівника КП «НУВКГ» Петра Лабузького, такі зміни пов’язані з підвищенням вартості електроенергії (на 17, 5 %), мінімальної заробітної плати (із 3 тис. 200 грн до 3 тис. 723 грн), прожиткового мінімуму для працездатних осіб (із 1 755 грн до 1 841 грн). До того ж, ці складові у затратній частині підприємства займають близько 70 %, а енергоносії зокрема – третину витрат КП “НУВКГ” (до 1 млн. грн за міс.), адже електроенергія дорожчає, – каже керманич Ніжинського водоканалу.

«За 8 місяців тарифи змінилися, як і обсяг окремих витрат. Із причин – незалежних від підприємства. Це питання нелегке. Ми його відтягували, скільки могли. Навіть 6-ий місяць червень не змогли успішно «закрити» по електроенергії (мали проплатити 380 тис. грн за енергоносії), суму вдалося розстрочити на 4 місяці.

Проте це в будь-якому випадку не звільняє нас від проплати. Так само і з податками (там уже мали проплатити 345 тис. грн ПДВ). Не знаю, як відтягнемо ще серпень. Півтора – два місяці потрібно якось виживати. Ми не маємо можливості закривати щомісячні розтрати в розмірі 500 тис. грн. Це необхідний захід для належного функціонування підприємства», – запевняє Петро Лабузький.

Він додає, сьогоднішня зарплата не задовольняє працівників КП «НУВКГ» (складає близько 5 тис. 700 грн).

«Молодь дуже важко йде працювати на наше підприємство. Лазити по каналізаційних мережах, колекторах та колодязях за таку плату не кожен хоче. Вважають, що не варто це робити за такі гроші, що їм сплачуються. Якщо ми зараз не скоригуємо тариф, то вчасно не зможемо сплатити податки, заробітну плату працівникам. Усе наросте сніговим комом, із яким важко буде боротися», – скаржиться Петро Лабузький.

Відповідно до поданих на розгляд розрахунків, у порівнянні з діючими, планові тарифи збільшаться:

  • на послуги з централізованого водопостачання (приватний сектор) – на 1 грн 58 коп. за 1  куб. м  (було 8 грн 80 коп., стане – 10 грн 38 коп.);
  • з централізованого водовідведення – на 2 грн 41 коп. (із 15 грн 77 коп. до 18 грн 18 коп.) Загальна сума на послуги з централізованого водопостачання й водовідведення (приватний сектор) – 28 грн 56 коп. (було 24 грн 57 коп.).
  • на  послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (із використанням  внутрішньо будинкових систем – багатоповерхівки) тариф зросте на 1 грн 66 коп. (було 9 грн 05 коп., стане – 10 грн 71 коп.);
  • на водовідведення (багатоповерхівки) – на 2 грн 54 коп. (було 16 грн 16 коп., стане – 18 грн 70 коп.). Загальна сума на водопостачання й водовідведення – 29 грн 41 коп.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: