Завантаження ...
banner
banner

Про розбиті зупинки і водовідведення по вулиці Незалежності. Прес-конференція міського голови

7 липня відбулася прес-конференція міського голови, де він відповів на запитання журналістів. Останніх, щоправда, було не багато

Прес-конференція, Анатолій Лінник

Вчора, 7 серпня відбулася прес-конференція міського голови, де він відповів на запитання журналістів. Останніх, щоправда, було не багато.

Так, представники ЗМІ підняли питання про нові зупинки, а саме про порушення технології монтажу скла. Раніше, під час зустрічі Анатолія Лінника з громадою звучало аналогічне питання і у своїй відповіді міський голова пообіцяв перевірити зупинки.

Анатолій Лінник відповів наступне:

"Доручення проінспектувати зупинки було покладено на управління житлово-комунального господарства, були обстежені всі зупинки. Мені були надані фотографії цих зупинок, де були cфотографовані кріплення з прокладками і абсолютно всі зупинки були встановлені саме так. Ми перевірили і була повністю дотримана технологія. Ті активісти, що казали про неправильне встановлення, сфотографуйте і подивимось де. Немає ні фотографій, немає ні активістів. Тобто доказів немає.

Ми це питання вивчили і порушення технології встановлення не знайшли". 

Прес-конференція, Анатолій Лінник
 
Запитання: В деяких зупинках  де уже відсутнє скло, то Ви його будете перевстановлювати?

"Будемо тепер шукати гроші, щоб його переустановити. 

І в Києві і в Чернігові встановлені такі скляні зупинки, що не закривають простір. Ставити зупинки із металевих щитів виглядає як вчорашній день.

Коли ми говоримо про окраїну чи приватний сектор - це не так важливо. Але коли мова йде про цент міста - тут вже не припустимо ставити зупинки старого формату.

При бажанні можна розбити і зламати будь-що. Саме вандалізм у Ніжині просто вражає. Це ж потрібно прийти і це скло розбити. Це хтось ставить перед собою таку мету. Неможливо розбити скло кулаком, для цього потрібно взяти велику каменюку або молоток і бити по цьому склу. Воно антивандальне і не розіб'ється само собою. Якщо його штовхнути воно не зламається, не розколиться, але його можливо розбити, як можна будь що зламати.Тому обстеження відповідні ми провили - порушень не виявили. 

Тут питання стоїть у реакції поліції на ці речі, можливо після створення муніципальної поліції у нас буде свій ресурс для того, щоб патрулювати центральну частину міста. Можливо реагувати оперативно і знаходити цих людей. Ця проблема дуже серйозна для міста. Вандалізм поширюється не тільки на зупинки, а й на будь-що".

Також, редактор ніжинської комунальної газети «Вісті» Валерій Кичко задав питання що стосується ремонту та водовідведення по вулиці Незалежності. Анатолій Валерійович у своєму виступі зазначив, що на сьогодні коштів з обласного бюджету не надійшло, в тому числі у міському бюджеті суми у три з половиною мільйони гривень немає.

Зауважив, що розподіл коштів та використання бюджету не приймається міським головою особисто, а виключно це входить до компетенції міської ради. А також висловив свою позицію, що влада повинна дотримуватися чіткої фінансової дисципліни для того щоб мати можливість закінчувати рік без дефіциту, кредиторської заборгованості, і без переходу цієї заборгованості на наступний рік. Дана проблема є однією із першочергових для вирішення, а тому якщо надійдуть кошти з обласного бюджету, то міська рада може зробити перерозподіл рахунків із захищених статей видатків для співфінансування.


Прес-конференція, Анатолій Лінник


Також очільник міста розповів про кроки, які необхідно зробити для підвищення енергоефективності та навів приклад ДНЗ №25, що в садочку не тільки встановили нові двері та вікна, а і є тепловий пункт, який корегує температуру приміщення залежно від погодних умов.

Анатолій Лінник поділився планами на майбутнє, а саме створенням туристичного центру в місті, який може об’єднати всіх зацікавлених осіб, в тому числі підприємців.

Окрім того, під час прес-конференції міський голова надав відповідь представникам засобів масової інформації стосовно актуальних питань життєдіяльності міста, зокрема, реформування центру поштового зв’язку №2, ремонту доріг, щодо заключення ЕСКО договорів, створення історико-культурного заповідника, підвищення тарифів на перевезення громадським транспортом, тощо.

mynizhyn.com

Використано матеріали відділу інформаційно-аналітичної роботи
та комунікацій з громадськістю міської ради


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: