Завантаження ...
banner

Художній відділ Ніжинського краєзнавчого музею може переїхати

14 серпня за участі міського голови Анатолія Лінника відбулася виїзна нарада з метою огляду приміщень для можливого перенесення художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музею ім. І Спаського до ЗОШ І-ІІІ ступенів №1


14 серпня за участі міського голови Анатолія Лінника відбулася виїзна нарада з метою огляду приміщень для можливого перенесення художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музею ім. І Спаського до ЗОШ І-ІІІ ступенів №1.

У нараді взяли участь заступники міського голови Ігор Алєксєєнко та Сергій Дзюба, начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський, директор Ніжинського краєзнавчого музею ім. І Спаського Геннадій Дудченко, директор ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Світлана Піменова та працівники художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музею ім. І Спаського.

Про це повідомляє відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю.

Нарада відбулася на території школи для наочного обговорення питання. Було обговорено привабливе місце розташування та можливість на подвір’ї зробити історичний ансамбль.

Зазначаємо, що в майбутньому відділ буде розміщений в історичній будівлі, яка свого часу належала родині Макарових. В цьому приміщенні наш видатний земляк Микола Гоголь прочитав свої перші твори, про що зазначено на меморіальній дошці на фасаді споруди.

Нагадаємо, художній відділ Краєзнавчого музею знаходиться в аварійному стані, одним із варіантів могла стати реконструкція, вартість якої оцінюється в 400 тисяч гривень. Проте, міською владою було вирішено, що реконструювати приміщення недоцільно, тому був знайдений інший варіант - перенесення художнього музею до історичної будівлі на вулиці Небесної сотні, 11. Дана будівля - садиба поміщиків Макарових відноситься до теритрії першої школи, проте самою школою не використовується. Тому, як зазначив директор краєзнавчого музею Генадій Дудченко, такий варіант перенесення влаштував би усіх. 

Крім того, в даній будівлі можна було б облаштувати і відділ археології, який поки-що не має власного приміщення.


mynizhyn.com
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: