Завантаження ...
banner
banner

На Ніжинщині жителі чотирьох сіл залишилися без громадського транспорту

На Ніжинщині жителі чотирьох сіл залишилися без громадського транспорту. Єдиний автобус, яким місцеві могли доїхати до центру громади і району, припинив їздити, як каже перевізник, через погані дороги і нерентабельність. Селяни влаштували акцію протесту. Подробиці від Альони Макаренко

Перевізник, Ніжинський район, UAЧернігів

На Ніжинщині жителі чотирьох сіл залишилися без громадського транспорту. Єдиний автобус, яким місцеві могли доїхати до центру громади і району, припинив їздити, як каже перевізник,  через погані дороги і нерентабельність. Селянивлаштували акцію протесту.

Далі в сюжеті UA: Чернігів.

У Миколи Білана інвалідність першої групи. Щодня чоловік приймає ліки. Раніше їх привозив фельдшер рейсовим автобусом. Три тижні тому він перестав їздити до Шняківки і ще трьох сіл Лосинівської громади. 

Без громадського транспорту залишились більше тисячі селян. Після трьох тижнів марного очікування автобусу люди з трьох сіл велосипедами та пішки добрались у Шняківку і влаштували тут акцію протесту.

Попередній перевізник від цього маршруту відмовився минулого року. Бажаючих замінити його не знайшлося, каже начальник управління транспорту облдержадміністрації Сергій Меженний.

Сергій Меженний, начальник управління промисловості, транспорту і зв’язку облдержадміністрації: «Рік тому, коли ми подавали оголошення на конкурс, бажаючих для здійснення перевезень на даному маршруті перевізників не було. Тоді ми почали спілкуватися з усіма перевізниками і вони сказали, що цей маршрут вони обслуговувати не хочуть у зв’язку з тим, що відсутнє будь-яке там дорожнє покриття. Тоді ми все ж таки провели переговори, наради і домовились, що буде перевізник працювати. Він пропрацював рік і тепер каже, що дорога не відповідає і така ситуація склалась.»

Перевізник, приватний підприємець Віктор Трухан каже, від маршруту не відмовляється. Проте ризикувати здоров’ям водіїв і пасажирів не хоче. 

Володимир Андрієць, голова Лосинівської ОТГ: «2 травня ми написали на обласне управління капітального будівництва листа, що для Лосинівської об’єднаної громади пріоритетною є дорога Лосинівка-Сальне-Шняківка. Але ж до ремонту так справа й не дійшла. І по кінцю червня кошти на ямковий ремонт Ніжинський район були повністю використані. Тобто ніхто сюди нічого не вклав.»

Люди з сіл, в які не ходить автобус, кажуть - перекриватимуть дороги.  
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: