Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині провели координаційну нараду правоохоронних органів

У четвер, 16 серпня, під головуванням керівника місцевої прокуратури Павла Герасименка за участю керівників правоохоронних відомств Ніжинського, Козелецького, Бобровицького та Носівського районів проведено координаційну нараду щодо ефективності взаємодії правоохоронних органів у сфері протидії злочинності на території регіону

Прокуратура, правоохоронні органи, нарада

У четвер, 16 серпня, під головуванням керівника місцевої прокуратури Павла Герасименка за участю керівників правоохоронних відомств Ніжинського, Козелецького, Бобровицького та Носівського районів проведено координаційну нараду щодо ефективності взаємодії правоохоронних органів у сфері протидії злочинності на території регіону.

Відкриваючи захід, керівник прокуратури зазначив, що спільними зусиллями правоохоронних органів забезпечено подальшу стабілізацію злочинності в регіоні, рівень якої зменшився на 3,2%.

Зменшилася кількість облікованих тяжких злочинів – на 36,4%, тяжких злочинів – на 16,9%, середньої тяжкості – на 7%.

Як позитив слід відзначити зменшення кількості умисних вбивств на 58,3% (5 проти 12, по області ріст на 25,6%).

Суттєво знизилася кількість злочинів проти власності (-19,7%), з них на 22,8% – крадіжок, 12,5% – грабежів, 75,7% – розбоїв. 
Слід відзначити активізацію розслідування у кримінальних провадженнях за фактами дорожньо-транспортних пригод, при реєстрації у поточному році 58 таких проваджень, їх залишок з урахуванням проваджень минулих років зменшився на 12 проваджень.

Досягнуто позитивних результатів у сфері протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів. З початку року викрито 8 наркозбувачів, у тому числі 2 групи.

Кількість кримінальних правопорушень, вчинених особами, що раніше вчиняли злочини, зменшилась на 25%.
При цьому, протягом 7 місяців до суду направлено 400 кримінальних проваджень проти 293 у 2017 році (+25,0%), у тому числі 367 обвинувальних акти проти 294 у 2017 році.  
Активізовано роботу щодо розслідування кримінальних правопорушень на приорітетних напрямках діяльності. З початку року до суду направлено 3 обвинувальні акти у кримінальних провадженнях про корупційні злочини, 3 – у бюджетній сфері, 2 – у сфері земельних відносин, 3 – у сфері обігу лісопродукції.

Разом з тим, керівник прокуратури зауважив, що незважаючи на ряд досягнутих результатів та наявність позитивних тенденцій у сфері боротьби зі злочинністю, є значна кількість проблемних питань, які потребують невідкладного вирішення.

Викликає занепокоєння ріст облікованих злочинів проти життя та здоров’я особи, у тому числі тяжких тілесних ушкоджень та тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого.

Залишаються нерозкритими 22 убивства, 11 тяжких тілесних ушкоджень та 2 тяжкі тілесні ушкодження, що спричинили смерть потерпілого, минулих років.
Значною у структурі злочинності залишається питома вага злочинів проти власності. Незважаючи на вжиті заходи, не вдалося досягти зменшення облікованих шахрайств, вимагань. Низьким є рівень розкриття грабежів.

Зросла кількість облікованих злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту, в тому числі за фактами дорожньо-транспортних пригод, що спричинили смерть потерпілого.

В поточному році майже в 7 разів зросла кількість злочинів проти громадського порядку та моральності, відбулось зростання кількості облікованих хуліганств, тощо.

Керівники правоохоронних відомств у співдоповідях інформували про вжиті заходи, шляхи активізації боротьби зі злочинними проявами в регіоні.

За підсумками наради узгоджено першочергові спільні заходи, спрямовані на утвердження законності та протидії злочинності на підвідомчій території.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: