Завантаження ...
banner
banner

Чи є на Ніжинщині проблема з туберкульозом

21 серпня на засідання районної ради з питань протидії захворювання на туберкульоз та ВІЛ-інфекцію/СНІД були запрошені завідуючі амбулаторіями сімейної медицини та сімейні лікарі району

Туберкульоз, Ніжинщина

21 серпня на засідання районної ради з питань протидії захворювання на туберкульоз та ВІЛ-інфекцію/СНІД були запрошені завідуючі амбулаторіями сімейної медицини та сімейні лікарі району.

Про епідеміологічну ситуацію щодо захворюваності на туберкульоз в районі станом на серпень 2018 року доповів головний лікар протитуберкульозного диспансера Іван Коросько. Він зауважив, що зараз на обліку перебуває 30 хворих на туберкульоз, з них тих, що захворіли вперше – 11. Всі вони без винятку охоплені лікуванням.

Доповідач наголосив на тому, що ефективність лікування залежить від своєчасного виявлення хвороби. Кожен громадянин, не менше одного разу на рік, має пройти флюорографічне обстеження, оскільки це захворювання уражає людину незалежно від віку, статі, професії, життєвого рівня та добробуту.

За сім місяців 2018 року 231 дитина з району пройшла санаторне лікування за путівками протитуберкульозного диспансеру. Ніжинщина – єдиний район в області, який має такий високий показник охоплення дітей саме санаторним лікуванням.

Головний лікар КЗ «Ніжинський районний центр ПМСД» Іван Бондар додав, що питання боротьби з туберкульозом знаходиться під постійним контролем медичних працівників. В районі проводиться робота щодо БЦЖ-вакцинації новонароджених дітей та туберкулінодіагностики дітей віком до 15 років.

Заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко наголосила, що необхідно посилити роботу органів місцевого самоврядування, зокрема сільських рад в напрямку всебічного сприяння медичним працівникам в організації флюрообстежень дорослого населення.

Як підсумок, було сказано, що серед причин поширеності захворювання є елементарна необізнаність. Туберкульоз – це соціальна проблема, яку потрібно вирішувати лише спільно.

За інформацією районного Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Туберкульоз, Ніжинщина
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: