Завантаження ...
banner
banner

Подробиці «зґвалтування» неповнолітньої у Ніжині

Вчора, 28 серпня мережу сколихнула новина, яка «народилася» у одному із інтернет-видань Чернігова. Журналісти, посилаючись на «власні джерела» опублікували інформацію про зґвалтовану у Ніжині 15-річну дівчину. Вчинення злочину приписали 38-річному місцевому жителю

Зґвалтування, поліція, кримінал


Вчора, 28 серпня мережу сколихнула новина, яка «народилася» у одному із інтернет-видань Чернігова. Журналісти, посилаючись на «власні джерела» опублікували інформацію про зґвалтовану у Ніжині 15-річну дівчину. Вчинення злочину приписали 38-річному місцевому жителю.

Свій коментар з цього приводу надає сектор моніторингу Ніжинського відділу поліції.

27 серпня незадовго після опівночі, до поліції дійсно повідомили про зґвалтування. Дзвонила жінка, яка прийшовши додому до свого чоловіка виявила у квартирі незнайому дівчину.

Подробиці поліцейським довелося з’ясовувати вже на місці події, за участю всіх учасників. Одразу вдалося встановити, що «нічній гості» 16 років та з господарем квартири вони познайомилися на залізничному вокзалі.

Дівчина розповіла, що 26 серпня вона разом зі своєю матір’ю приїхали із сусідньої області  до Ніжина у пошуках роботи. Не знайшовши підходящих варіантів, увечері обидві відправились до залізничного вокзалу. Там познайомилася зі значно старшим за себе чоловіком, якого у подальшому познайомила і з мамою. Чоловік пригостив жінок вечерею, після чого запросив до себе у гості. Незважаючи на те, що новий знайомий дочки був набагато старший за неї, мати не була проти таких «жестів» та навіть наполягала на тому, що це гарна нагода відпочити, сама ж залишилася на вокзалі.

Про те, що відбувалося у помешканні чоловіка надалі - у правоохоронців були різні версії, адже спочатку дівчина наполегливо стверджувала, що її зґвалтували. Сумніви викликала відсутність будь-яких слідів боротьби у квартирі та навіть незначних тілесних ушкоджень на самій «потерпілій».

Чоловік був категоричний у своїх поясненнях та стверджував, що ніякого зґвалтування не було. Доки кожна зі сторін стояла на своєму, слідчі досліджували обстановку у квартирі, призначали необхідні медичні обстеження, збирали інформацію про обох.  Вже коли стало зрозуміло, що на дівчині немає жодних слідів насильства, та зізналася, що насправді її ніхто не ґвалтував.

У присутності матері, яка, як це не дивно, жодною емоцією не видала здивування чи переживання за свою дитину, - написала заяву про те, що просить кримінальне провадження закрити та до відповідальності нікого не притягувати.

Мотиви дівчини, яка потрапила у «пікантну» ситуацію будучи поміченою у чужій квартирі дружиною свого нового знайомого та намагалася хоч якось виправдатися – зрозуміти можна. Проте правоохоронці чи не вперше зіткнулися з такою байдужістю матері!

Вона фактично випхала свою неповнолітню доньку в обійми до дорослого чоловіка, а сама залишилася чекати у іншій частині міста. Наслідки такого вчинку могли бути набагато гірші і кого б вона винила потім? – питання риторичне. Пам’ятайте, що будучи залишені наодинці зі своїми проблемами, спостерігаючи таку байдужість батьків  і відсутність елементарного захисту - діти часто шукають його у інших, чужих людей. І добре, якщо це щирі і порядні люди..

Закликаємо батьків всіх підлітків повернутися до своїх дітей обличчям! Вони тільки зовні такі дорослі і незалежні. Насправді, зараз вони потребують вашої уваги ще більше, ніж коли ходили до дитячого садка.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: