Завантаження ...
banner
banner

Ніжину не по кишені нові сміттєвози

На засіданні 42-ї позачергової сесії Ніжинської міської ради розглядали проект про внесення змін до міського бюджету

Бюджет, сміттєвози

На засіданні 42-ї позачергової сесії Ніжинської міської ради розглядали проект про внесення змін до міського бюджету.

В межах цього проекту обговорювали придбання сміттєвозів для КП "ВУКГ". Як висловився директор даного комунального підприємства: "Техніка застаріла морально і фізично, ми не встигаємо вивозити сміття...".

Нагадаємо, що на початку 2018 року міська рада прийняла рішення про закупівлю трьох нових сміттєвозів і прибиральної машини. Станом на сьогодні Ніжин має лише два нові сміттєвози, за 2-й ще виплачують кошти. Тому купівля третього сміттєвоза однозначно не під силу міському бюджету.

За не виконання договірних умов за тендером загрожують штрафні санкції. Але міський голова запевним, що ще можна розірвати договір по тендеру на купівлю сміттєвоза і прибиральної машиши і таким чином уникнути штрафу... Але чи дійсно так буде - невідомо. 

Таким чином проект рішення про зміни до бюджету затвердили. Згідно цього проекту коштів на  купівлю третього сміттєвоза і прибиральної машини не передбачається. 

Проте затвердити  співфінансування  з міського бюджету міста Ніжина в сумі  770,0 тис. грн. по проекту НЕФКО, також виділять кошти на закупівлю необхідної техніки у школи і дитсадки, 665,0 тис. грн.  виділяють на будівництво нової свердловини.

Неправильне планування бюджету змушує відмовлятись від таких необхідних нових сміттєвозів.

Також на сесії було зазначено, що спеціальна комісія виявила 100 місць несанкціонованого викидання сміття, а реально їх ще більше. Це сміття також потрібно прибирати і вивозити. 

Недоліків у влади повний віз, але такі самі вози тягнуть за собою і мешканці Ніжина.

Хочеш щоб твоє місто було чисте - не сміти!

Бюджет, сміттєвози

Бюджет, сміттєвози

mynizhyn.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: