Завантаження ...
banner
banner

8 вересня Чернігівщина святкуватиме День Десни

Річка Десна – головна героїня безлічі пісень, віршів та поем українських класиків. Річка, в басейні якої проживає близько двох мільйонів українців. Річка, що є однією з найбільших приток Дніпра. Її значення важко переоцінити, тому, безумовно, наша річка заслуговує на своє іменне свято – День Десни

День Десни, Десна

Річка Десна – головна героїня безлічі пісень, віршів та поем українських класиків. Річка, в басейні якої проживає близько двох мільйонів українців. Річка, що є однією з найбільших приток Дніпра. Її значення важко переоцінити, тому, безумовно, наша річка заслуговує на своє іменне свято – День Десни. Ініціатива його заснування належить Деснянському басейновому управлінню водних ресурсів та NGO «For the Desna River Revival» (ГО «За відродження Десни»).

Ідею підтримали Державне агентство водних ресурсів України, громадська рада при Держводагентстві, Чернігівська обласна державна адміністрація та Чернігівська міська рада.

Нагадаємо, раніше був оголошений конкурс краще фото Десни

Основна мета свята – екологічне виховання,  зміна ставлення населення до водних ресурсів, привернення уваги органів влади, представників бізнесу та громадських організацій до екологічних проблем водних об’єктів і пошуку шляхів їх спільного вирішення.

Уже 8 вересня цього року Чернігівщина спільно з Київщиною та Сумщиною вперше відсвяткують цей новий «день» найбільшої річки Лівобережної України. Основні заходи розгорнуться у сквері імені Богдана Хмельницького, в місті Чернігові.

Основна програма дійства розрахована на дитячу аудиторію. У програмі культурно-розважальних заходів на гостей свята чекатимуть: AQUA-містечко, алея майстрів, аніматори та фотозона, цікаві конкурси та розваги, спортивні змагання, прогулянка на теплоході, цікаві лекторії та виступи кращих артистів міста.

Найактивніші учасники отримають заохочувальні подарунки.

Чекаємо на вас 8 вересня у сквері імені Богдана Хмельницького, місто Чернігів. Збережемо річку для наступних поколінь!

День Десни, Десна


Наталія Грудницька,
начальник Деснянського басейнового  управління водних ресурсів

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: