Завантаження ...
banner
banner

Ніжинців просять викидати великогабаритне сміття тільки у неділю

Ви, мабуть, помітили, що останнім часом відро для сміття у Вашому домі просто миттєво заповнюється, і основну частину відходів складають різні пластикові вироби і пакування

Великогабаритне сміття, вивезення, неділя, КП

Ви, мабуть, помітили, що останнім часом відро для сміття у Вашому домі просто миттєво заповнюється, і основну частину відходів складають різні пластикові вироби і пакування. Окрім цього, у кожному людському помешканні утворюється величезна кількість непотрібних матеріалів та виробів, починаючи від старих газет, порожніх консервних банок, пляшок, харчових відходів, обгорток, закінчуючи непридатними до використання меблями та старою і поламаною побутовою чи офісною технікою. 

Усі ці речі ми зазвичай називаємо сміттям, або твердими побутовими відходами (ТПВ), на відміну від промислових, сільськогосподарських відходів чи каналізаційних стоків.

Встановлені по всьому місту майданчики для збору ТПВ суттєво вирішують  проблеми раціональної,  ефективної та своєчасної  організації збирання сміття. А для мешканців такі майданчики дозволяють викинути сміття до контейнера тоді, коли самі забажають. В багатьох районах Ніжина вже не потрібно чекати сміттєзбиральну машину біля свого помешкання. Незабаром, такі кроки покращення сервісу зі збору, вивозу та утилізації ТПВ дозволять взагалі  відмовитись від по-вуличного збирання сміття.

Зараз, практично на кожному майданчику для збору твердих побутових відходів, можна спостерігати невтішну картину повного заповнення баків для сміття гілками з дерев та кущів, різного роду бур’яном, будівельним сміттям та іншим сміттям, яке має великі габарити. Завдяки такому «складанню» не залишається місця в контейнерах для викидання звичайних твердих побутових відходів іншими мешканцями. Складання великих гілок в контейнери та інші подібні дії значно перешкоджають роботі спецтехніки комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства», порушують логістику та вчасне вивезення ТПВ. 

Великі гілки стирчать з контейнера та заважають нормальному завантаженню  сміття до спецмашини. Є також інша категорія мешканців, яка викидає великі гілки біля майданчика чи просто на узбіччі тим самим створюючи стихійні сміттєзвалища. Такі дії є неприйнятними, тому, шановні мешканці, будь ласка, при викиданні гілок та бур’яну до контейнерів слідкуйте, щоб довжина їх сягала максимум 60 см.

Щодо викидання великогабаритного сміття, зокрема: деревини, залишків шиферу, каміння, цегли, побутової та офісної техніки, залишків старих меблів, матрасів, різного роду великих ємностей, тощо, керівним складом комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» було прийнято стратегічно вірне рішення про вивезення такого роду сміття один раз на тиждень. Цей день буде свого роду санітарним для всіх сміттєзбиральних майданчиків. Кожен понеділок до всіх майданчиків буде надсилатись спецтехніка підприємства з навантажувачем, вантажним автомобілем та бригадою вантажників-прибиральників для якісного прибирання великогабаритного сміття.

Шановні мешканці! З метою профілактики та унеможливлення створювання стихійних сміттєзвалищ поруч контейнерних майданчиків для збору ТПВ, великогабаритне сміття буде прибиратись та вивозитись кожного понеділка, викидати його біля майданчика потрібно тільки в неділю,  в інші ж дні потрібно утриматись від викидань такого роду. Дотримуйтесь елементарної культури поводження зі сміттям та поважайте один одного.

Дякуємо за повагу та розуміння!

Великогабаритне сміття, вивезення, неділя, КП
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: