Завантаження ...
banner
banner

Майстер Сергій Святний презентував виставку «Шлях до себе». Фото

30 серпня у художньому відділі Ніжинського краєзнавчого музею відбулась презентація виставки творчих робіт ніжинського майстра Сергія Святного. Захід також був приурочений до ювілею – 60-річчя різьбяра

30 серпня у художньому відділі Ніжинського краєзнавчого музею відбулась презентація виставки творчих робіт ніжинського майстра Сергія Святного. Захід також був приурочений до ювілею – 60-річчя різьбяра.

Сергій Олексійович Святний – ніжинський майстер з різьблення по дереву, який творить у жанрі народної іграшки, музичних інструментів та традиційного чернігівського посуду. З самого дитинства серйозно займається різьбленням. Вирізати з дерева фігурки тварин і людей навчився від батька, після чого самостійно вивчав особливості художньої обробки дерева і дерев`яної іграшки з книг та від інших майстрів.

Детальніше про творчий і життєвий шлях ніжинського майстар можна почитати за посиланням

Додамо, що Сергій Святний неодноразово брав участь в різноманітних конкурсах, зокрема і міжнародних. Так, минулого року Сергій здобув Диплом лауреата ІІІ ступеня у номінації «Різьблення традиційних народних дерев'яних іграшок» на "Слов’янському базарі" у Вітебську.
 
З 1993 Сергій Олексійович став членом національної спілки народних майстрів України.  Також є одним із засновників містечка майстрів на традиційному Покровському ярмарку.
 
Цього дня у виставкому залі було представлено безліч виробів різьбяра, створених  з дерева, які зацікавили як дітей, так і дорослих.
 
Ознайомитись з експонатами нової виставки, а також привітати ювіляра прийшла його сім`я, рідні та друзі. До привітань також долучились представники Ніжинської міської ради: заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, секретар міської ради Володимир Салогуб, начальник управління культури та туризму Тетяна Бассак, працівники музею, колеги майстра: Леонід Шаган, Володимир Мороз, голова Чернігівського осередку  національної спілки майстрів народного мистецтва України, Тамара Гончаренко, старший науковий співробітник Запорізького художнього музею, запорізький кобзар Василь Жованик та інші.
 
Усі гості звернулись до ювіляра з теплими словами привітань, відзначили його непересічний талант, патріотизм та життєлюбство.
 













































































 

За матеріалами
відділу інформаційно-аналітичної роботи 
та комунікацій з громадськістю

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: