Завантаження ...
banner
banner

Понеділок у Ніжині розпочався з порятунку собаки

Яна, вчителька молодших класів Ніжинської ЗОШ № 10, йдучи на роботу, почула скавчання собаки біля будинку по Московській, 54, і не змогла пройти повз

Собака, каналізаційна шахта, порятунок

Яна, вчителька молодших класів  Ніжинської ЗОШ №10, йдучи на роботу, почула скавчання собаки біля будинку по Московській, 54, і не змогла пройти повз. Обабіч стежки побачила бетонні плити, і одразу подумала, що тварина залізла під них і не може вибратись. Та коли підійшла ближче, в її очах постала страшна картина: собача провалилось в каналізацію і скавчанням просило допомогти вибратись, повідомляє сайт Нежатин.

«З такими ситуаціями ніколи не стикалась, і думала як вчинити. На щастя, вчора, переглядаючи новини в мережі Інтернет, побачила публікацію про ніжинського волонтера Карину, котра займається собаками. Подумала, що це саме та людина, яка може відгукнутись на допомогу. Написала їй і Карина оперативно приїхала на місце події, набралась сміливості, залізла в люк і дістала. Дуже її вдячні!», – розповідає вчитель Яна.

Собака, каналізаційна шахта, порятунок

Разом з Яною знаходилась Ольга Московська, художній керівник колективу «Ефект». Вона також мала вести урок в 10-ій школі і відгукнувшись на дзвінок Яни, почала звертатись до відповідних служб. «На цю ситуацію не можна закривати очі. Сюдою щодня ходять діти до школи, дорослі йдуть на роботу, і добре, що в цей відкритий люк не впала людина. Собача, можна сказати, зарадило таким нещасним випадкам», – коментує Ольга.

Звісно перший дзвінок був до Ніжинського водоканалу. Його працівники одразу приїхали на місце і обстежили люк. Працівник КП «НУВ КГ» Сергій у розмові з журналістами сайту «Нежатин» повідомив:

Собака, каналізаційна шахта, порятунок

«Перевірили дану шахту, але вона не є на балансі нашого комунального підприємства. Скоріш за все є закинутою і належить «НіжинТеплоМережам». Звичайно триногу і щит наші працівники поставлять, щоб ніхто туди не впав. На такі випадки ми реагуємо, вони не є поодинокими. Але ж хотілось, аби підприємства і організації, на території яких знаходяться подібні люки забезпечували їх безпеку. Звичайно буває так, коли металеві люки крадуть, а дерев’яні тріскаються під колесами автомобілів, які заїжджають на зелені зони».

Отже понеділок у Ніжині розпочався з рятування собаки, яка потрапивши у небезпеку, попередила нещасні випадки за участі людей.

Собака, каналізаційна шахта, порятунок

Собака, каналізаційна шахта, порятунок


Марина Волинець

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: