Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські органи влади перевірять на використання російських програм

10 серпня на черговій оперативній нараді при міському голові головний спеціаліст-системний адміністратор відділу господарського забезпечення Геннадій Личманенко вкотре наголосив на тому, що в Україні заборонено використання програмного забезпечення, що розроблено і виготовлено російськими компаніями

Російські компанії, програмне забезпечення, заборон

10 серпня на черговій оперативній нараді при міському голові головний спеціаліст-системний адміністратор відділу господарського забезпечення Геннадій Личманенко вкотре наголосив на тому, що в Україні заборонено використання програмного забезпечення та телекомунікаційного обладнання, що розроблено і виготовлено російськими компаніями, повідомляє Nizhynnews.

Дана заборона поширюватиметься на місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування та комунальні підприємства, установи й організації. Також забороняється використання ПЗ країни-агресора для закупівель.

Це питання в стінах міської ради піднімалося неодноразово. Проте, як зазначив Генадій Личманенко, в структурних підрозділах виконавчого комітету можуть мати місце використання заборонених програм. Тож, міський голова Анатолій Лінник запропонував керівникам всіх підрозділів та комунальних підприємств міста перевірити свої відділи на факт використання російського програмного забезпечення.

«Якщо хтось не може або ж не знає як це зробити, прохання звертатися до головного спеціаліста – системного адміністратора відділу господарського забезпечення Геннадія Личманенка задля усунення всіх недоліків» – зазначив міський голова Анатоій Лінник

До того ж, Анатолій Валерійович запропонував у двотижневий термін створити комісію по перевірці відділів по даному факту, і якщо через два тижні комісія виявить факти порушень, будуть застосовуватися відповідні міри до керівників підрозділів.

Вікторія Коломійченко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: