Завантаження ...
banner

На Чернігівщині закінчується заборона на лов раків

На водоймах Чернігівщини 16 вересня закінчується заборона на лов раків. Після закінчення заборони, рибалці за добу дозволяється виловити не більше 30 шт. раків на загальних водоймах та не більше 50 шт. на водоймах, де впроваджене платне рибальство

Вилов, раки, правила

На водоймах Чернігівщини 16 вересня закінчується заборона на лов раків.

Після закінчення заборони, рибалці за добу дозволяється виловити не більше 30 шт. раків на загальних водоймах та не більше 50 шт. на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Мінімальний розмір виловленого рака повинен бути не менше 10 см.

Ловити раків можна руками, раколовкою – «хапкою» з діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм, волосінню з приманкою і рогаткою – «розщіпом» – не більше п’яти снастей на ловця.

Забороняється лов раків у темну пору доби (пізніше  години  від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

За порушення правил рибальства передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу, розмір якого коливається від 34 до 680 гривень.

Крім того, за кожен екземпляр виловлених, в незаконний спосіб, раків доведеться заплатити по 25,5 гривень компенсації.

Про всі факти порушення правил рибальства чи незаконний продаж водних біоресурсів та заборонених знарядь лову, Чернігівський рибоохоронний патруль просить повідомляти  на телефони гарячої лінії Чернігівського рибоохоронного патруля 099-112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: