Завантаження ...
banner
banner

Чи буде безпечно цієї зими на вулицях міста?

13 вересня відбулося засідання виконавчого комітету, одне з питань на порядку денному було "Про виділення сил та засобів для боротьби з сніговими заметами в зимовий період 2018 -2019 років". В ході обговорення було затверджено перелік служб

сніг, прибирання, служби

                                                        Фото з мережі інтернет

13 вересня відбулося засідання виконавчого комітету, одне з питань на порядку денному було "Про виділення сил та засобів для боротьби з сніговими заметами в зимовий період 2018 -2019 років". В ході обговорення було затверджено перелік служб, що прибиратимуть вулиці від снігу, пише Нежатин.

Заступник міського голови Григорій Олійник зауважив, що є додаткова необхідність у придбанні спецтехніки, особливо для розчистки тротуарів.

"Переважно все робимо вручну. У нас один трактор Т-25. Залучали ще й приватну техніку по договорах. Наступного року є пропозиція приділити цьому більшу увагу, щоб прибрати "людський труд". Із людьми багато не розчистиш. Сніг випадає за короткий період, а після доводиться чистити добу-дві. Ніхто не бачив, що КП 12 разів цілу добу чистило дороги".

Також Григорій Миколайович зазначає:"Якщо вулиця нерозчищена – усі претензії до УЖКГ, а вони вже до тих, хто відповідає за окрему ділянку. Ми працювали з різними видами спецтехніки. Проте відверто скажу, що коли працюємо з якоюсь комерційною установою, то виходить так, що нам простіше докупити техніку КП "ВУКГ" чи будь-якому іншому комунальному підприємству й виконувати роботи. Розцінка робіт інколи зашкалює. 

У Ніжині чимало керівників підприємств, які на свій розсуд допомагають місту взимку розчищати вулички й заправляють техніку. Здебільшого роблять це там, де проживають їхні працівники. На сьогодні ставимо задачу більшості прибирати поквартально. Є мікрорайон, техніка, проблема, яку потрібно усунути. Минулого року це спрацювало. Особливих нарікань не було. Більшість населення взагалі не помітило, що була ожеледиця й сніг. Окрім тих водіїв, які раненько виїжджали".

Начальник Управління житлово-комунального господарства та будівництва (УЖКГ та Б) Анатолій Кушніренко в свою чергу зазначає, цього року для КП “ВУКГ” закупили 2 одиниці спецтехніки – трактор "Кий" та бульдозер. Більше купувати не планують. Усе ж, резюмує: "Обурення буде однозначно. За один день очистити місто технічно неможливо".

"За розчищення від снігу центральних вулиць першочергово відповідає КП "ВУКГ", – пояснює керманич останнього Владислав Корман. – Ми отримуємо на це фінансування. Тому всі центральні вулиці в нас розчищені. Об’єм роботи надається зважаючи на кількість наявної в нас техніки. Її робочий ресурс дозволяє прибрати сніг протягом 6-8 годин лише на центральних вулицях. 

Тому фізично, як би ми не хотіли, не зможемо розчистити 360 вулиць одночасно. Ми лише 4 дні вивозили сніг із Гоголівської. Якби в позаминулому році депутати не проголосували за виділення коштів на дві одиниці нової техніки (КДМ та трактор) і ми їх не закупили, то не були б в змозі зробити й те, що робимо зараз.

На тих вулицях, де ми не встигли зібрати сніг протягом 6-8 годин, створюються "накати". На дорогах виникає лід, який уже не візьме жодна техніка. Його можна позбутися лише одним способом: посипати сумішшю й зачекати добу-другу відлиги. Воно стане "кашею", яку вже можна буде зняти технікою. Для того, аби розчистити все місто, потрібно мінімум у 5 разів більше техніки. Люди працюють подекуди цілодобово. А техніка не простоює в гаражі й години".

За статистикою, наданою журналістам "Правда ТУТ. Ніжин" головним лікарем ЦМЛ імені Галицького Олександром Костирком, у період з 15 по 26 січня 2018 року на вулицях міста травмувалося 84 особи. Лише за 5 днів з 27 по 1 лютого травм від падіння на вулиці зазнало 14 людей.

Отримані травми у всіх мають різний ступінь важкості – забої та вивихи лише вершина айсбергу наслідків ожеледиці. Серед більш серйозних травм: уламковий перелом шийки плечової кістки та великого бугорка в пенсіонерки 1937 року народження, струс головного мозку в восьмирічного учня ЗОШ №16, перелом ребра в ніжинця 1989 р. н.

Загальна кількість травмованих за лише останню половину січня сягнула 83. Страждають від ожеледиці та поганого стану розчищення доріг не лише пенсіонери та діти. У списку – безліч молодих людей різного віку. Найбільше люди травмувалися на вулиці Московській, Шевченка, Горького.

за матеріалами сайту "Правда ТУТ. Ніжин"
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: