Завантаження ...
banner
banner

Вже вдруге у Ніжині рахували пасажиропотік

18 вересня у Ніжині відбувався другий етап підрахунку пасажиропотоку. Згідно з договором між Управління житлово-комунального господарства та будівництва та Ніжинським державним університетом імені Гоголя, студенти підраховували скільки пасажирів

підрахунок пасажиропотоку

18 вересня у Ніжині відбувався другий етап підрахунку пасажиропотоку. Згідно з договором між Управління житлово-комунального господарства та будівництва та Ніжинським державним університетом імені Гоголя, студенти підраховували скільки пасажирів, на кожній зупинці, зайшло і вийшло з транспортного засобу.

В громадськості вибір дати і взагалі процес підрахунку викликав безліч запитань. 

Під час робочої групи з вирішення питання щодо обрахунку пасажиропотоку в Ніжині було запропоновано скористатися (у якості експерименту) для підрахунку пасажирів валідаторами, які наразі працюють у Чернігові, щоб зорієнтуватися з кількістю пасажирів, які належать до категорійних верств населення ( пенсіонери, учні, пільговики) та пасажирів, які їздять за повною вартістю квитка.

"Сьогодні працює три валідатори. Підрахунок відбувається з 7 год. 20 хв. та триватиме до закінчення роботи маршруту.

Що являє собою валідатор? Це складова автоматизованої системи оплати проїзду, він буває стаціонарний та переносний, з яким працює безпосередньо водій, кондуктор. Валідатор застосовується для зчитування та обробки інформації: друкується разовий квиток за готівку, або зчитуються транспортні, наявні у пасажира. 

Таким чином виконується оплата проїзду. На сьогодні у мене в руках переносний валідатор, з таким валідатором працюють у чернігівських тролейбусах, автобусах Чернігівського тролейбусного управління, і мають повний функціонал. 

Сьогодні ось цей (показує) запрограмований під ніжинські маршрути та тарифи, тут є повний квиток за 4.50, пільговий - за 3, учнівський - за 1 і пільговий – безкоштовний для підрахунку тих категорій, які користуються правом безоплатного проїзду (за спеціальною карткою). По закриттю зміни роздруковується звіт (ав. є демонстраційне фото), а вся інформація потрапляє на сервер. 

Якщо в Ніжині буде введено в дію автоматизована оплата проїзду, то будуть найнадійніші дані про пасажиропотік, адже кожного вечора, після завершення роботи транспортних засобів, інформація потрапляє на сервер. Вона в електронному форматі і з нею зручно працювати.

Більш того, валідатор – це пристрій, який дозволить керівництву підприємства-перевізника завжди знати реальний обсяг пасажиропотоку, а, отже відслідковувати час руху і робити актуальні розрахунки оптимального тарифу на проїзд, що в реаліях Ніжина дуже важливо", - розповідає представник Чернігівської транспортної компанії Микита Вікторов.

На питання Микиті Вікторову наскільки реально запровадити валідатори Ніжині, він відповів: "Запровадити електронний квиток в Ніжині не легше і не важче, ніж у будь-якому іншому місті України".

За матеріалами Тетяни Марченко, газета Вісті
фото автора і Костянтина Дмитренка

підрахунок пасажиропотоку


підрахунок пасажиропотоку

підрахунок пасажиропотоку

підрахунок пасажиропотоку

підрахунок пасажиропотоку

підрахунок пасажиропотоку

підрахунок пасажиропотоку

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: