Завантаження ...
banner

Чи збереже Ніжин єдиного в області вчителя з Польщі

У Ніжинському навчально-виховному комплексі № 16 «Престиж» працює єдина в області вчителька польської мови, яка за походженням корінна полячка і є членом Спілки поляків у Ніжині «Астер» Люцина Ейма

вчитель польської мови, Люцина Ейма

У Ніжинському навчально-виховному комплексі №16 «Престиж»  працює єдина в області вчителька польської мови, яка за походженням корінна полячка і є членом Спілки поляків у Ніжині «Астер» Люцина Ейма.

Проте, цінний викладач для всього міста має проблеми у своїй роботі, котрі пов’язані з міжособистісними стосунками з адміністрацією школи.

Окрім того  Люцині Еймі, як викладачу-іноземцю, за Законом міська рада повинна гарантувати заробітну плату в 18 000 грн., не дивлячись на те, яке у неї навантаження. Звичайно, для Ніжина є недопустимим втрачати імідж міста, яке має європейські зв’язки і гарні стосунки з польською громадою, що звісно впливає на культурний розвиток.

Дане питання на засіданні виконавчого комітету, яке відбулось 20 вересня, підняв секретар міської ради Валерій Салогуб. Попередньо до нього звернулась Польська громада, зауваживши, що існує певна проблема з викладанням польської мови в Ніжині. Люцина Ейма має отримувати гідну заробітну плату згідно Законодавства України.

«Наше завдання підтримати польську спілку, яка є найдієвішою в області і надалі налагоджувати  зв’язки з європейськими країнами», – зауважив Валерій Володимирович.

На це начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський зазначив, що нині сум, про які йде мова не передбачено у бюджеті міста. До того ж, сама Люцина Ейма не претендує на тисячі гривень оскільки викладає по 2-3 години на тиждень. Вона продовжує працювати в ЗОШ №16 до грудня місяця, а далі, можливо перейде в іншу школу.

Міський голова Анатолій Лінник зазначив, що це питання треба обов’язково вивчити, адже місто не може втратити такого цінного вчителя.  Тож профільному заступнику міського голови та начальнику управління освіти було дано доручення запропонувати варіанти вирішення даного питання.

Марина Волинець,
джерело 
Нежатин

вчитель польської мови, Люцина Ейма
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: