Завантаження ...
banner

На Чернігівщині з літаків розкидатимуть вакцину від сказу для диких тварин

Пероральну імунізацію диких тварин від сказу проведуть на Чернігівщині. Про це повідомляють у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області

сказ, вакцина, літак

Пероральну імунізацію диких тварин від сказу проведуть на Чернігівщині.

Про це Високому Валу повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області.  

Профілактика сказу – це комплексне питання, де одним із найдієвіших методів є імунізація диких і свійських тварин. Пероральна імунізація дозволяє вакцинувати саме диких м’ясоїдних тварин.

Закуплена вакцина для пероральної імунізації м’ясоїдних тварин. Дана вакцина невдовзі надійде в достатній кількості для проведення пероральної імунізації м’ясоїдних тварин на всій території

Розповсюдження вакцини проводитиметься повітряним шляхом за допомогою літака АН-2. Визначене місце загрузки вакциною, посадки та зльоту літака в Чернігівській області – аеродром в селі Чемер (Прогрес), Козелецького району.

Після розповсюдження вакцини буде забезпечено відстріл лисиць (2-4 лисиці на 100 км.кв. вакцинованої території), відбір та доставку проб біоматеріалу для проведення лабораторного контролю за ефективністю пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин в області.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: