Завантаження ...
banner
banner

Як у Ніжині відзначають Міжнародний день миру

У вересні щорічно людство відзначає Міжнародний день миру. В цей день люди в усьому світі збираються, щоб вшанувати пам’ять жертв війн і конфліктів, а також заявити про власну готовність будувати безпечний, справедливий світ без війни

Міжнародний день миру

У вересні щорічно людство відзначає Міжнародний день миру. В цей день люди в усьому світі збираються, щоб вшанувати пам’ять жертв війн і конфліктів, а також заявити про власну готовність будувати безпечний, справедливий світ без війни.

Учні закладів загальної середньої освіти міста зібралися 20 вересня на загальноміську акцію «Разом заради миру: повага, безпека і гідність для всіх!», яка проходила на базі опорної школи з військово-патріотичного виховання – Ніжинської гімназії № 3. 

Діти брали участь у різних фан-зонах: «Малюнок на асфальті (карта України)», «Долонька «Я за мир», «Стіна думок «Бути патріотом…», «Виставка плакатів», «Флеш-моб «Молитва дітей».

На акцію завітав заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, начальник Управління освіти Станіслав Крапив’янський, заступник начальника Управління освіти Надія Пономаренко, професор НДУ ім. М. Гоголя, учасник АТО Євген Луняк, голова міської ради ветеранів Другої світової війни Лариса Алєксєєнко, учасник бойових дій на Сході держави С. В. Мічурін. 
 
Учасники акції хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх загиблих під час воєн, поклали квіти до пам’ятника і меморіальних дошок загиблим під час воєнних дій та закликали всіх людей світу жити у мирі.

Акція миру, яка стартувала 20, продовжилась по закладах загальної середньої освіти сьогодні, 21 вересня.

Ткачун-Пузін О.О., методист ММК
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: