Завантаження ...
banner
banner

Ніжинський авіаційний загін відвідав Арсен Аваков

Відбулася робоча поїздка керівництва МВС та Голови ДСНС Миколи Чечоткіна до Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту

Авіаційний загін, Аваков, ДСНС

Відбулася робоча поїздка керівництва МВС та Голови ДСНС Миколи Чечоткіна до Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту.

Про це повідомляє управління ДСНС України у Чернігівській області.

По темі: 
Ніжинський авіаційний загін купить нові вертольоти

25 вересня, під час робочої поїздки на Чернігівщину, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков нагадав, що у рамках українсько-французького контракту до кінця 2018 року підрозділи МВС отримають перші чотири вертольоти французької фірми «Airbus Helicopters».

Три гелікоптери для аеромедичної евакуації та санітарно-рятувальних операцій для Державної служби із надзвичайних ситуацій та один для Національної гвардії України.

Авіаційний загін, Аваков, ДСНС

Авіаційний загін, Аваков, ДСНС

«Тут, у Ніжині буде розташований сервісний центр системи авіаційної безпеки МВС. Це будуть вертольоти для Служби із надзвичайних ситуацій, прикордонників, Нацгвардії та поліції. Вони оснащені усіма видами спецтехніки, системами відеонагляду, можливостями для десантування та інше. Це новий рівень професійної якості нашої роботи: коли щось трапляється, що потребує концентрації, усі вертолітні сили МВС будуть направлені в одне місце. Так працюють жандармерія і поліцейські сили в усьому. Тут змінюється і специфіка нашої роботи. Ми переходимо у світ нових технологій», - зазначив Арсен Аваков.

Так, у Спеціальному авіаційному загоні Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, що у Ніжині, очікують на французькі гелікоптери H-225 та спеціальні вертольоти, які обладнані медичним устаткуванням, щоб забезпечити не лише авіаційне покриття для рятувальних операцій по всій Україні, але і вчасно надавати медичну допомогу.

Для сервісного обслуговування вертольотів Airbus Helicopters збудують оснащені чотири ангари. Наразі ж, загін несе бойове чергування з пошуково-рятувального забезпечення і протипожежного патрулювання. Проте, рятувальники планують розширити можливості, а саме: прискорити реагування на всі види подій та посилити патрулювання вертольотами.

Крім того, після розширення вертольотного парку рятувальники зможуть нести посилену службу і в південному регіоні нашої країни, зокрема виконувати пошукові операції на морі. Для нових гелікоптерів вже почали готувати льотний склад, який проходитиме навчання у Франції.

Авіаційний загін, Аваков, ДСНС





Авіаційний загін, Аваков, ДСНС

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: