Завантаження ...
banner
banner

Відтепер бюджет міста втрачатиме менше коштів при продажі землі

На 43-сесії Ніжинської міської ради депутат Анатолій Сліпак був ініціатором того, щоб до порядку денного внесли питання про встановлення 19 %-го авансового внеску при продажі землі

авансовий внесок, Анатолій Сліпак, земля, продаж, бюджет

На 43-сесії Ніжинської міської ради депутат Анатолій Сліпак був ініціатором внесення до порядку денного питання про встановлення 19 %-го авансового внеску при продажі землі.

Раніше, ми вже писали про розпродаж ніжинських земель міською владою при 10 % авансовому внеску, через що бюджет міг недоотримувати кошти.

Згідно законодавства, аванс не може бути більшим ніж 20 % вартості земельної ділянки, визначеної за нормативною грошовою оцінкою земельної ділянки. Сума авансового внеску зараховується до ціни продажу та не повертається при відмові від укладення договору купівлі-продажу земельної ділянки.

Тому пропозиція Анатолія Сліпака щодо 19 % була логічною і безумовно в межах дозволеного законом. 

Проте деякі депутати почали скандувати, що були випадки коли покупець заплатив 19 % авансового внеску, а потім нормативно грошова оцінка виявилася нижчою і покупець через суд мав повертати свої гроші. Але таких конкретних випадків у Ніжині скандувальники привести не змогли.

Врешті, під час голосування, рішення про встановлення 19 % авансового внеску не пройшло.

Проте, депутати все ж дійшли згоди і проголосували за 15 %.

mynizhyn.com

авансовий внесок, Анатолій Сліпак, земля, продаж, бюджет
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: