Завантаження ...
banner
banner

Чотирьох «торгівців смертю» засудили до позбавлення волі

Як повідомлялося 13 березня цього року за процесуального керівництва військової прокуратури Деснянського гарнізону Центрального регіону України спільно із співробітниками УСБУ в Чернігівській області під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій припинено діяльність ще однієї злочинної групи торговців зброєю


Як повідомлялося 13 березня цього року за процесуального керівництва військової прокуратури Деснянського гарнізону Центрального регіону України спільно із співробітниками УСБУ в Чернігівській області під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій припинено діяльність ще однієї злочинної групи торговців зброєю.

В рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України затримано чотирьох мешканців Чернігівської області, які налагодили схему викрадення зброї і боєприпасів та їх реалізації на території Чернігівської області.

Під час проведення першочергових слідчих дій та оперативних закупок у зловмисників виявлено та вилучено 2 гранатомети - РПГ-22 та РПГ– 26, 19 гранат (Ф.-1, РГД-5, РГН) та запали до них, 2 пістолети та автомат іноземного виробництва, 1200 набоїв калібру 7,62 мм та 9 мм, а також 2 тротилові шашки загальною вагою 600 грамів із електродетонаторами до них.

27.09.2018 гарнізону Новозаводський районний суд м. Чернігова повністю погодився з доказами, наданими публічними обвинувачами військової прокуратури Деснянського гарнізону.

За послідовної та переконливої позиції військової прокуратури вищевказаний «злочинний квартет» визнано винним у вчиненні інкримінованих діянь. Троє з чотирьох «торгівців смертю» отримали по 2 роки позбавлення волі кожен. Четвертого – звільнено від відбування покарання з випробуванням на підставі ст. 75 КК України.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: