Завантаження ...
banner

Гаряче обговорення результатів обрахунку пасажиропотоку

Сьогодні, 3 жовтня відбулась презентація результатів дослідження пасажиропотоків у Ніжині. Сказати що було гаряче - це нічого не сказати. Три сторони - звичайні громадяни, перевізники і влада міста

тариф, пасажиропотік, результати, обговорення

Сьогодні, 3 жовтня відбулась презентація результатів дослідження пасажиропотоків у Ніжині. Сказати що було гаряче - це нічого не сказати. Три сторони - звичайні громадяни, перевізники і влада міста. 

Згідно представлених даних, за три етапи обрахунку пасажиропотоку (24, 26 черевня, 18 вересня) середня вартість тарифу складає 8,44 грн., для порівняння 6 вересня презентували середню вартість тарифу за червневими даними - 7,52.

В основному подорожчання зумовлене зміною вартості палива, а саме газ метан подорожчав на 3 грн. і якщо в тарифі раніше було закладено 16 грн 20 коп., то при розрахунку нового остаточного тарифу закладалась вартість газу 18 грн 50 коп.

В результаті цього тариф середній по місту Ніжину на автобусах марки "Рута 25" становить 8 грн. 44 коп., а на автобусах марки "ПАЗ" становить 10 грн. 54 коп.

Окремо вартість тарифу була обчислена для кожного маршруту:

- маршрут 1 - 7,90 грн;

- маршрут 2 - 7,85 грн;

- маршрут 3к - 6,98 грн;

- маршрут 39 - 8,41 грн;

- маршрут 4 - 8,41 грн;

- маршрут 5 - 9,61 грн;

- маршрут 7 - 8,27 грн;

- маршрут 8 - 8,31 грн;

- маршрут 11 - 10,75 грн;

- маршрут 12 - 7,25 грн;

- маршрут 13 - 16,98 грн;

- маршрут 14 - 10,74 грн;

- маршрут 15 - 5,56 грн;

- маршрут 16 - 7,71 грн.

Це науково обгрунтовані тарифи, які за формулами з державних норм порахував Чернігівський національний технічний університет.

Остаточну вартість проїзду по Ніжину будуть виводити пізніше, зараз головною задачею, як сказав пан Олійник, є досягнення компромісу і прийняття правильного, законного і обгрунтованого рішення. 

Проте під час обговорення було видно, що дійти спільного рішення буде важко. Підприємці відстоюють свої заробітки, а громадяни - здоровий глузд. Можливо, піднімати тариф потрібно, адже здорожчало паливо.

Питання нового тарифу буде винесено на розгляд виконавчого комітету, засідання якого відбудеться на наступному тижні.


Наталія Сокол, журналіст міської газети "Вісті" підняла питання про логістику маршрутів і коригування графіку руху автобусів, адже іноді транспорт по одному маршруту взагалі рухається буквально одночасно.

Також підняли питання про збалансування маршрутів, створення на базі КП "ВУКГ" автобусного парку - запропонувати водіям перейти до КП "ВУКГ" і таким чином прибрати прокладку між реальними перевізниками, які мають автобуси і замовником перевезень - міською владою. 

Григорій Олійник відповів на це так: "Дане питання про створення комунального підприємства для організації пасажирських перевезень вже не раз підіймалося і розглядалося, але яке це має відношення до представлених розрахунків?".

По закінченню обговорення від перевізників надійшла пропозиція встановити тариф у розмірі: 7 грн.- повний квиток, 5 грн.- для пільговиків та 3 грн. - для дітей.

Додамо, більшість пасажирських перевезення в Ніжині здійснює ТОВ "Пассервіс", є також перевізники ПП "Омнібус Н" та ФОП Супруненко. 

тариф, пасажиропотік, результати, обговорення

тариф, пасажиропотік, результати, обговорення

тариф, пасажиропотік, результати, обговорення

тариф, пасажиропотік, результати, обговорення

тариф, пасажиропотік, результати, обговорення
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: