Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині «недопризов»!

Так можна охарактеризувати ситуацію, що склалася в Ніжині цієї осені, щодо призову юнаків до лав Збройних Сил України. 1-го жовтня в Україні розпочалася призовна кампанія. Усі призовники віком до 27 років

призов, повістка, військова служба

Так можна охарактеризувати ситуацію, що склалася в Ніжині цієї осені, щодо призову юнаків до лав Збройних Сил України.

1-го жовтня в Україні розпочалася призовна кампанія. Усі призовники віком до 27 років, не чекаючи повістку, зобов’язані прибути до військового комісаріату для з’ясування питань щодо призову на строкову військову службу.


Про те, ситуація із цьогорічними призовниками плачевна. Про це на розширеній оперативній нараді керівників структурних підрозділів виконавчого комітету ніжинської міської ради наголосив заступник військового комісара Ніжинського об’єднаного міського військового комісаріату Микола Баргамін: «Підготовчі заходи розпочалися з 1 вересні. Ми розпочали оповіщення громадян, які підлягають призову. Проте люди, які підлягають призову на призивні дільниці не з’являються.

Навіть якщо повістка була вручена особисто – відповідно не реагують. Тому звертаюся до всіх присутніх, як керівників, провести роботу із працівниками, і якщо є на підприємствах особи, що підлягають призову, відсилати до військкомату».

призов, повістка, військова служба

Військовослужбовців-строковиків не направлятимуть в зону бойових дій. Такий головний меседж призовної кампанії в Україні. Пов’язаний він з великою кількістю випадків ухиляння від служби через боязнь потрапити на війну. І хоч від Ніжинщини молодого поповнення для укомплектування Збройних Сил України призвуть в порівнянні з іншими регіонами не найбільше, проте кількість хлопців, які ухилились від служби в армії, з кожними роком збільшується.

«План на Ніжинській об’єднаний міський військовий комісаріат – 72 чоловіки: по місту – 45, та по району 27, проте по місту укомплектованість команд становить 21 %. Такого ще під час жодного призову не було. Тому аби не зірвати цей призов, будь-ласка відповідно відреагуйте» – звернувся до присутніх Микола Миколайович.

призов, повістка, військова служба
 
Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник підтримав звернення Миколи Баргаміна та доповнив:

«З кожним роком ситуацію щодо призову ускладнюється. В стінах міської ради проводяться відповідні наради і це дає результат. Тож звертаюся до Миколи Миколайовича тримати питання на контролі. І якщо буде потрібно будемо збиратися на нараду, задля вирішення питання щодо призовників».

Захист Вітчизни та служба в Збройних Силах України є почесним обов’язком кожного громадянина України та державною службою особливого характеру, особливо в сучасних умовах, а також формує у молоді необхідні і дуже корисні в складний час якості: почуття товариськості, взаємодопомоги, також допомагає знайти нових надійних друзів і можливість стати справжніми чоловіками, захисниками, опорою для країни і рідних.

Вже 8 жовтня перші 15 ніжинських юнаків цьогорічного осіннього призову відбудуть да лав ЗСУ.

Ніжинський об’єднаний міський військовий комісаріат нагадує: у разі неявки призовника без поважних причин у зазначений термін він несе відповідальність, установлену Законом України. А саме: Ухилення від призову на строкову військову службу — злочин, передбачений Кримінальним кодексом України, статтею 335 і карається обмеженням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, раніше осінній призов на строкову військову службу тривав з жовтня по листопад. Тепер же призов триватиме до грудня включно. Так що тим, хто з якихось причин не хоче проходити службу, доведеться ховатися від військкомів на місяць довше.

Джерело: nizhynnews.com автор Вікторія Коломійченко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: