Завантаження ...
banner
banner

Фактів мародерства на Ічнянщині недопущено: інформація від поліції

Зведений загін із поліцейських кількох областей патрулює райцентр Ічня та навколишні села, що входять в 16-кілометрову зону ураження від складів 6 арсеналу Збройних Сил України, де в ніч на 9 жовтня виникла масштабна пожежа

мародери, поліція, Ічнянщина

Зведений загін із поліцейських кількох областей патрулює райцентр Ічня та навколишні села, що входять в 16-кілометрову зону ураження від складів 6 арсеналу Збройних Сил України, де в ніч на  9 жовтня виникла масштабна пожежа.

Як стверджує Поліція Чернігівщини, поблизу палаючих армійських складів недопущено фактів мародертства в евакуйованих селах Ічнянщини.

"Ніч на 10 жовтня пройшла спокійно. Поліція здійснила п’ять виїздів на інформацію про появу мародерів у пустуючих господарствах. Інформація не підтвердилася, оскільки громадяни почали більш ретельно звертати увагу на появу сторонніх осіб поблизу обійсть їх сусідів чи родичів. Часом за зловмисників селяни сприймали господарів, які поверталися на певний час додому, аби доглянути худобу й перевірити недоторканість свого майна", – ідеться в повідомленні.

Зі свого боку, Сергій Шадура кілька годин тому опублікував у мережі Facebook фото з затримання мародерів із Ічні.

мародери, поліція, Ічнянщина

Фото: Сергій Шадура

Кілька десятків жителів, попри постійні вибухи, відмовилися виїжджати з міста. Причину вони пояснили одним словом – мародерство. Із наміром захистити своє майно вдома лишилися переважно чоловіки.

Деякі ж намагалися прорватися крізь поліцейський кордон і повернутися до оселі вже після евакуації. За словами мешканців, які залишилися в небезпечній зоні, зловмисники користуються ситуацією й вже намагаються пограбувати порожні будинки.

Джерело: nizhyn.pravdatut.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: