Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині створили "Стіну Героїв" та встановили дошку на камені у сквері Хмельницького

Громадські активісти виготовили та встановили за свої кошти меморіальні дошки борцям за волю України Роману Бжеському, Павлові Шандруку, Йосипу Позичанюку та Андрію Юрзі. Історичний будинок біля ЗОШ №10 уже перетворюється в Стіну героїв

Стіна Героїв, пам'ятна дошка, камінь, Ніжинський полк

Громадські активісти виготовили та встановили за свої кошти меморіальні дошки борцям за волю України Роману Бжеському, Павлові Шандруку, Йосипу Позичанюку та Андрію Юрзі.

Історичний будинок біля ЗОШ №10 уже перетворюється в Стіну героїв – раніше там встановлені меморіальні дошки з іменами Миколи Росіневича, Івана Хімченка та Михайла Шкляренка.

Цікаво, що проект «Стіна героїв» передбачає вшанування не тільки героїв минулого – часів УНР, українських визвольних змагань, але й сучасних захисників держави, що загинули від рук російських окупантів.

Стіна Героїв, пам'ятна дошка, камінь, Ніжинський полк

Краєзнавці з Києва, Львова, Бродів та Ніжина взяли участь і в відкритті пам’ятної дошки на честь 370-річчя створення Ніжинського полку – військово- адміністративної одиниці Гетьманщини. Вона виготовлена також коштом громадських активістів і благодійників. 

Дошку прикріплено до кількатонного каменя, який розміщено біля пам’ятника Богдана Хмельницького, а освячення її провів настоятель Спасо-Преображенського храму отець Петро Гавриш.

Фото Владислава Поповича та nizhen.com.ua

Стіна Героїв, пам'ятна дошка, камінь, Ніжинський полк

Стіна Героїв, пам'ятна дошка, камінь, Ніжинський полк

Джерело: nizhyn.pravdatut.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: