Завантаження ...
banner

Чи готові батьки ніжинських школярів доплачувати за сніданки

На засіданні виконавчого комітету начальник Управління освіти Ніжинської міської ради Станіслав Крапив’янський озвучив дані про опитування батьків, щодо введення часткової оплати за шкільні сніданки у початкових класах

доплата, сніданки, школа

На засіданні виконавчого комітету начальник Управління освіти Ніжинської міської ради Станіслав Крапив’янський озвучив дані про опитування батьків, щодо введення часткової оплати за шкільні сніданки у початкових класах, а саме 2-3 грн в день.

Були опитано 3 013 
(97%) батьків  дітей, що навчаються у 1-4 класах (всього у Ніжині нарахували 3 тис. 114 батьків учнів початкових класів). 

Проти будь-яких доплат за сніданки в школах – 51 % опитаних (1 551 батьків)

Доплачувати 2-3 грн погодились 49 % батьків

"Думки по школах розділилися. Але 2-3 грн за день батьки готові платити за сніданки", – сказав Крапив’янський.

Як зазначив міський голова: "В Україні майже у всіх містах батьки доплачують за сніданки своїх дітей у школах".

За словами керуючого справами виконавчого комітету Ніжинської міської ради Сергія Колесника, у Прилуках батьківська доплата за гарячі сніданки складає від 35 до 50 %, у Варвинській ОТГ – від 60 %, у Чернігові – 50 %. У Ніжині ж може бути 20 %.

"У сільських районах батьки відшкодовують усе овочами. Сніданки там коштують 5-6 грн", – зазначив Станіслав Крапив’янський.

За прогнозами заступника міського голови Ігоря Алєксєєнка, при введенні батьківської доплати дехто з батьків взагалі відмовиться платити за сніданки. Мотивуватимуть це тим, що діти й так їстимуть у школі.

"Послуга, яку надає КП "Школяр", зменшуватиметься. По 1-2 класах може бути дискримінація: частина дітей снідатиме в їдальнях, а хтось залишиться в класах", – сказав він.

До слова, сніданки в школах Ніжина зараз коштують 15, 60 грн.

Наразі питання батьківської доплати знаходиться на стадії обговорення.

За матеріалами ПравдаТУТ Ніжин

mynizhyn.com
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: