Завантаження ...
banner
banner

Які пропозиції надав Чернігівський інститут, щодо покращення маршрутної мережі Ніжина

18 жовтня на засіданні робочої групи щодо обстеження пасажиропотоку, презентували 1 та 4 етап науково-дослідницької роботи на тему: «Дослідження пасажиропотоків на маршрутах транспорту загального користування та оптимізації транспортної мережі міста Ніжина»

пасажиропотік, маршрути, оптимізація

18 жовтня на засіданні робочої групи щодо обстеження пасажиропотоку, презентували 1 та 4 етап науково-дослідницької роботи на тему: «Дослідження пасажиропотоків на маршрутах транспорту загального користування та оптимізації транспортної мережі міста Ніжина».

На засіданні представником Чернігівського Технологічного інституту Артемом Тарасенком було презентовано увесь моніторинг пасажиропотоку на перевезення пасажирів у міському громадському транспорті загального користування, який проводився влітку та восени.

Артем Валерійович запропонував скоротити на 20% маршрутну мережу задля надання якісних послуг та зменшення тарифу у громадському транспорті

Також зазначив, що маршрутне сполучення автобусів № 11, 12, 13 можна або збільшити на 1 транспортну одиницю або скоротити маршрут №11, 13 та посилити рейс №12, який буде охоплювати також ці два маршрути і люди матимуть можливість доїхати з «Кунашівської-Ветхого» (з зупинками в центрі міста). 

«Тут буде інтервал руху в 20 хвилин. Якщо ліквідуємо 11 та 13 маршрути, то жителі вулиць Кунашівська та Колгоспна матимуть можливість виїхати в центр міста, а коли вже треба буде на вокзал, то пересідатимуть», - говорить Артем Тарасенко.

Транспортну мережу №39-№9 запропонували розмежувати на маршрут №39 який буде рухатись з «вулиця Космонавтів до Містечка» та навпаки, а маршрут автобусу №9 з «вулиця Космонавтів до Вокзалу» це дасть можливість розгрузити транспортну мережу та скоротити кількість одиниць транспортних засобів та інтервал між ними (6-10 хв).

Скоротити Чернігівський  інститут пропонує й маршрут №14 – з 8 до 6 одиниць; та маршрут № 7 – із 7 до 5. Усі інші радить залишити без змін, лише відкорегувати графіки руху громадського транспорту, щоб «у години пік водії не відпочивали».

Що стосується нічних перевезень, пропонують на це виділити 4 маршрути: по 2 транспортних засобів на маршрут №2 (Урочище «Ветхе» – Залізничний вокзал; інтервал пік – 40 хвилин), по 2 одиниць – на маршрут №8 (З/у будматеріалів – Залізничний вокзал; інтервал пік – 30 хв.), по 2 – на маршрут №15 (ЗОШ №5 – Залізничний вокзал; інтервал пік – 30 хв.) та по 4 одиниці – на маршрут №3/9 (Заводська – вулиця  Космонавтів; інтервал пік – 15 хв.)

Підсумовуючи засідання начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко запропонував всім членам робочої групи надати у письмовій формі всі свої зауваження та пропозиції, щодо встановлення тарифів на перевезення, а також оптимізація маршрутної мережі секретарю робочої групи.

За матеріалами: nizhynrada.gov.ua і ПравдаТУТ Ніжин

пасажиропотік, маршрути, оптимізація

пасажиропотік, маршрути, оптимізація
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: