Завантаження ...
banner
banner

З якою проблемою зіткнулась жителька Ніжина при підписанні декларації з лікарем

Медична реформа, яка розпочалася з первинної ланки медицини, триває понад півроку. Поступово вщухають пристрасті щодо обрання домашнього лікаря. За даними Національної служби здоров’я України

декларація, підписання, проблеми

Медична реформа, яка розпочалася з первинної ланки медицини, триває понад півроку. Поступово вщухають пристрасті щодо обрання домашнього лікаря. За даними Національної служби здоров’я України, станом на середину жовтня 2018 року практично кожний другий українець підписав декларацію зі своїм сімейним лікарем, терапевтом або педіатром.

Проте, як пише ukurier.gov.ua не у всіх вдало склалося з підписанням декларації з сімейним лікарем. Серед прикладів звернень до Урядового контактного центру, що свідчать про проблеми у проведенні першого етапу медичної реформи, і звернення від жительки Ніжина.

Жителька міста Ніжин подала документи для підписання декларації з лікарем Амбулаторії сімейної медицини у місті, проте в неї відсутня майже місяць інформація про результати. Жінка звернулася до Урядового контактного центру з проханням посприяти у наданні повідомлення про підписання декларації.

Адміністрація комунального закладу «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги», після розгляду звернення, надала інформацію, що в усіх амбулаторіях сімейної медицини триває процес укладення декларацій пацієнтів з лікарем.

При укладенні декларації лікар має орієнтуватися на оптимальну кількість пацієнтів, передбачену реформою. Для лікаря-терапевта — це 2000 осіб. Лише при наявності вказаної кількості укладених декларацій, лікар має право припинити їх укладення. 

Відповідно до пояснень лікаря-терапевта дільничного, вона затримала реєстрацію документів через майже повну кількість зареєстрованих декларацій. У зв’язку з чим запропонувала заявниці укласти декларацію з іншим лікарем— терапевтом дільничним Амбулаторії сімейної медицини. Жінка погодилися на дану пропозицію і декларацію було укладено.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: