Завантаження ...
banner
banner

Цього року на Чернігівщині 261 жінка захворіла на рак молочної залози

З січня по вересень 2018 року в Чернігівській області у 261 жінки вперше виявили рак молочної залози. Про це в ефірі «Теми дня» на UA: Чернігів сказав ординатор мамологічного відділення Чернігівського обласного онкодиспансера хірург Юрій Лушніков

рак, молочні залози, жінки

З січня по вересень 2018 року в Чернігівській області у 261 жінки вперше виявили рак молочної залози. Про це в ефірі «Теми дня» на UA: Чернігів сказав ординатор мамологічного відділення Чернігівського обласного онкодиспансера хірург Юрій Лушніков. 

Торік на цю недугу в області захворіла 381 жінка. 

 «В Україні в 2017році захворіло близько 14500 жінок і чоловіків. І в нашій Чернігівській області десь 381 жінка захворіла. І географічно поширеність на рак молочної залози: захворюваність наростає зі сходу на захід, тобто в Японії найменша, ми знаходимось десь посередині і найбільше в країнах Латинської Америки та США», - сказав хірург Юрій Лушніков.

Онколог каже, після настання менопаузи жінкам потрібно регулярно робити маморафію, бо найчастіше рак молочної залози уражає жінок після 50 років.

«Все ж таки, рак молочної залози – це рак менопаузальних жінок, більшість все ж таки жінок це після 50років. Хоча рак, як і по всьому світу, так і у нас, він молодшає. Ми маємо наших жінок і в 25, і в 30 років, котрі лікуються на рак молочної залози, але це скоріш виключення, ніж правило», - сказав Юрій Лушніков.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: