Завантаження ...
banner

Музичне життя в Чернігові підсолодить львівський «Шоколад»

Зовсім скоро в Чернігові відбудеться унікальний концерт. Приїдуть музиканти з львівського етно-джаз бенду «Шоколад» разом з американською вокалісткою з українською душею Брією Блессінг

НА ПРАВАХ РЕКЛАМИ

 
Зовсім скоро в Чернігові відбудеться унікальний концерт. Приїдуть музиканти з львівського етно-джаз бенду «Шоколад» разом з американською вокалісткою з українською душею Брією Блессінг.

Концерт-презентація їх нового спільного альбому IVASYUK відбудеться в п'ятницю 2 листопада в чернігівському філармонійному центрі. У цей вечір всі бажаючі зможуть насолодитися чудовими джазовими варіаціями на легендарні хіти українського поета і композитора Володимира Івасюка.

Читайте також: Американська спiвачка з українською душею виступить у Чернiговi

Сьогодні ми трохи ближче познайомимось з самим колективом, який виступить в Чернігові вперше.

«ShockolaD». Це проект, заснований на творчому тандемі відомих львівських музикантів - Ігоря Гнідина і Анастасії Литвинюк, які є його засновниками та ініціаторами.

Ігор - один з кращих джазових барабанщиків України, Анастасія грає на фортепіано. Це один з найуспішніших українських проектів, які працюють в жанрі world music та етно-джаз.
Їх музика зароджується, завдяки змішуванню різних стилів, імпровізації, неповторності ідей і мотивів, заснованих на українському фольклорі з одного боку і джазової музики з іншого. «ShockolaD» бере активну участь в різних джазових фестивалях в Україні, Польщі, Литві, Франції.

Група випустила вже 7 альбомів, і саме презентацію своєї останньої роботи, альбому «IVASYUK», вони везуть до Чернігова.

За роки свого існування колектив встиг попрацювати з різними талановитими вокалістами: Іванка Червінська, Дана Винницька, Єва Новель.

Всі, хто бував на концертах групи «ShockolaD», відзначають неймовірну теплоту і щирість їх музики. Людям в буквальному сенсі стає тепло і світло на душі. Додайте до цього високий професійний рівень музикантів і отримаєте концерт, на який точно варто сходити.

Напередодні концерту ми вирішили трохи поспілкуватися з його лідером Ігорем Гнідин - співзасновником і учасником проекту «ShockolaD».
 


- Ігор, як ти познайомився з творчістю Івасюка та його історією?

- Музику Івасюка чув з дитинства. Ще з чотирьох років бігав близько весіль, слухав «Червону руту» і всі інші пісні, які були, є і будуть хітами і класикою української естради. З історією самого Івасюка глибоко познайомився коли почали працювати над альбомом. Мені дали хорошу книгу про Івасюка, де все його друзі описують яким він був. З багатьох різних образів, описаних в оповіданнях, створилася своє враження про це надзвичайно талановиту й працьовиту людину.

- Чому для тебе важливий проект «IVASYUK»?

- Ми хочемо продовжити життя вічної музики Івасюка і нести її в майбутнє з новим звучанням для молоді і для всіх, відкритих до творчих

- Ігор, яка твоя улюблена пісня Івасюка?

- «Водограй»

- Чому вона?

- Подобається оригінальне виконання 1971 року. Дуже глибокі філософські слова про воду і плинність часу і життя, про красу, любов і силу, яку дає нам вода і природа. Про звуках які дає нам вода. Про радість і любов. Про свіжості енергії молодості. І, безумовно, мелодія дуже сильна.

- Чого чекаєте від концерту в Чернігові?

- Дуже хвилюємося, адже всі музиканти гратимуть у вашому місті вперше. У нашому турі всього п'ять міст, але якщо у Львові, Тернополі, Івано-Франківську та Києві ми вже виступали, то в Чернігові будемо в перший раз. Але знаєте, ми чули багато хороших відгуків від самих різних музикантів про чернігівської публіці. У вас проводився прекрасний джазовий фестиваль, а значить є традиції, розуміння і любов до джазової музики. Тому ми чекаємо прекрасній творчій зустрічі з інтелігентної публікою, від якої нам всім стане тепліше.
- Крім презентації вашого нового альбому, чи будуть пісні з попередніх?

- Звичайно, ми порадуємо глядачів як новими композиціями, так і нашими старими хітами. Будемо дуже старатися порадувати чернігівського глядача. До зустрічі на концерті!

Купити квитки на концерт львівського гурту «Шоколад» і вокалістки Брії Блессінг, який відбудеться 2 листопада, можна в касі чернігівської філармонії, а також на сайті concert.ua.
 



Довідково:

Фестивалі, в яких брав участь колектив:
Jazz Bez (Lviv, Ukraine)
Fliugery Lvova (Lviv, Ukraine)
Metro Jazz (Lviv, Ukraine)
Jednist (Kyiv, Ukraine)
Starzy i Mlodzi, chili jazz v Krakowie (Krakow, Poland)
Art Mashine (Vilnius, Lithuania)
Jazz Fest (Sumy, Ukraine)
XIX Festival of Ukrainian Culture (Sopot, Poland)
Fortmission (Lviv, Ukraine)
Amiens Jazz Festival (Amiens, France)
Mute Nights (Odessa, Ukraine)
Ewropejski Stadion Kultury (Rzeszow, Poland)
Alfa Jazz Fest (Lviv, Ukraine)
UA/PL Alternative Music Meetings (Wroclaw – Lviv)
Art Of Tolerance (Євпаторія)
«Фестиваль Партнерства» (Львів)
Cosmopolit Jazz Fest (Київ) 
 
Дискография:
 
2008 – «Number One»
2009 – «Покоси»
2010 – «ShockolaD. JazzBez + Jazz Kolo. Live»
2010 – «Щедрий вечір з добрим jazzom»
2012 – «WORLD»
2016 – «NOVA»
2018 – «IVASYUK»
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: