Завантаження ...
banner

Кунашівська громада хоче приєднатися до Ніжина

17 жовтня Кунашівська сільська рада висловила згоду на добровільне приєднання Кунашівської сільської територіальної громади (сіл Кунашівка, Паливода, Наумівське) до Ніжинської міської територіальної громади. Про це йдеться у рішенні сесії від 17 жовтня 2018 року

Кунашівка, ОТГ

17 жовтня Кунашівська сільська рада висловила згоду на добровільне приєднання Кунашівської сільської територіальної громади (сіл Кунашівка, Паливода, Наумівське) до Ніжинської міської територіальної громади. Про це йдеться у рішенні сесії від 17 жовтня 2018 року.

Це рішення стало результатом тривалої роботи команди Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», на чолі з директором Іриною Кудрик.

На початку жовтня відбулася виїзна консультація у Кунашівській сільській раді, під час якої радник з децентралізації Чернігівського ЦРМС Людмила Чабак та радник з місцевих фінансів Олександр Мельник роз'яснили, які переваги надає можливість об'єднатися із містом обласного значення, а також, які зміни у житті громади відбудуться в результаті створення ОТГ.

Також експерти надали методичні роз’яснення щодо заповнення документів та після їх заповнення перевірили на відповідність Конституції та законам України.

Нагадаємо, на території Чернігівської області функціонує 37 об’єднаних територіальних громад, у п’яти громадах 23 грудня відбудуться вибори, а Новгорогод-Сіверська ОТГ створена шляхом приєднання сільської ради до міста обласного значення. Отже, Ніжинська територіальна об’єднана громада може стати 44 громадою в області.

За повідомленням порталу
Децентралізація дає можливості
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: