Завантаження ...
banner

У Ніжині холодно: 4 із 14 котельнь міста досі не працюють

«Коли у Ніжині розпочнеться опалювальний сезон?», - таке запитання було підняте сьогодні під час засідання виконавчого комітету.Як ми писали раніше, опалювальний сезон у Ніжині розпочався ще 22 жовтня

опалювальний сезон, котельні

«Коли у Ніжині розпочнеться опалювальний сезон?», - таке запитання було підняте сьогодні під час засідання виконавчого комітету.

Як ми писали раніше, опалювальний сезон у Ніжині розпочався ще 22 жовтня. Але в багатьох помешканнях і, навіть, у деяких садочках і школах досі холодно. 

Досі відсутнє тепло у дитячих садках № 1, 2, 12, 14, у школах № 1, 4, 7 і Будинку дітей та юнацтва.

Із 14 котельнь, які обслуговують ніжинсьські тепломережі, на сьогоднішній день не працює 4. Не працюють котельні по вулиці Космонавтів, Гайдамацька (Єсипенко), Козача і Богушевича (центр).  Решта котельнь запущені і працюють.

Хочемо зазначити, що рівно тиждень назад під час засідання виконавчого комітету, запевняли, що ТОВ «НіжинТеплоМережі» повністю готові до старту опалювального сезону.

На зазначених 4-х котельнях газові лічильники і пристрої до них  не пройшли позапланову перевірку і були направлені на повірку до Івано-Франківська. Наразі вони вже, як зазначив Григорій Олійник, на під’їзді до Ніжина. І сьогодні ввечері планується запуск котельнь на Космонавтів, Гайдамацькій (Єсипенко), Козачій і Богушевича.

Як повідомив Чернігівгаз, ТОВ "НіжинТеплоМережі" поширює неправдиву інформацію щодо причини відсутності тепла в оселях ніжинці. 

ПАТ "Чернігівгаз" не був ініціатором позапланової повірки вузлів обліку газу і нічого не вирішував. "НіжинТеплоМережі" самі відправили лічильники на ЧЕРГОВУ повірку. ПАТ "Чернігівгаз" лише їх розпломбував. На початок опалювального сезону, через недбалість саме фахівців ТОВ "НіжинТеплоМережі", було з'ясовано, що в усіх вузлів обліку газу прострочена чергова повірка. Згідно Кодексу ГРС така повірка обов`язково має бути при пуску котелень і підприємство могло це зробити ще на початку літа.

В університеті лише сьогодні зранку запустили котельню, яка буде обігрівати і кілька прилеглих житлових будинків.

Вчора, за даними управління освіти, вийшов з ладу пункт управління твердопаливним котлом у дитячому садочку №4. І сьогодні вночі мали запустити газове опалення.

Як зазначив міський голова, на повний запуск і забезпечення нормальної температури у приміщеннях йде більше неділі часу, а деколи і два тижні.

Додамо, що опалення немає і в приміщенні міськвиконкому.

mynizhyn.com
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: