Завантаження ...
banner

На кордоні Чернігівщини затримали групу работоргівців

В ході спланованої спецоперації оперативники кримінальної поліції Чернігівщини разом із прикордонниками під процесуальним керівництвом прокуратури затримали на пункті пропуску двох чоловіків

кордон, работорговці

В ході спланованої спецоперації оперативники кримінальної поліції Чернігівщини разом із прикордонниками під процесуальним керівництвом прокуратури затримали на пункті пропуску двох чоловіків, які намагалися вивезти дівчат за кордон для продажу в сексуальне рабство.
 
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Поліція Чернігівської області.

Відділ боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Чернігівській області разом з Чернігівським міжрайонним оперативно-розшуковим відділом прикордонної служби задокументували діяльність злочинної групи, яка тривалий час займалася вербуванням дівчат з Чернігівщини для нібито легальної роботи за кордоном, а насправді з метою їх подальшої сексуальної експлуатації.

Сучасні работоргівці задурювали українкам голови обіцянками райдужного заможного життя у західноєвропейській країні із зарплатнею в 4 тисячі євро. 

Чернігівські організатори взяли на себе вербування та переміщення дівчат за кордон, де їх продавали в сексуальне рабство. 

Після збору достатньої доказової бази кримінальна поліція з оперативниками прикордонного відомства затримала при спробі перетнути державний кордон України у пункті пропуску двох работоргівців. В автомобілі також знаходились потерпілі дівчата.

В ході санкціонованих обшуків у затриманих поліція вилучила гроші, отримані зловмисниками за постачання «живого товару». Також вилучено комп’ютерну техніку та інші речові докази злочинної діяльності сучасних работоргівців.

Згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України обидва підозрювані затримані.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми, вчинена щодо кількох осіб, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб) - карається позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Наразі поліція встановлює всіх причетних осіб до вчинення цього кримінального правопорушення та потерпілих людей.

Триває досудове розслідування.

кордон, работорговці

кордон, работорговці

кордон, работорговці
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: