Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині знову ботулізм: вже двоє людей у лікарні

Державна установа «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони України» повідомляє про нові випадки захворювання ботулізмом: в лікарню міста Чернігова після вживання риби в'яленої потрапив 32 - річний житель міста Чернігова. Стан хворого важкий

ботулізм, в'ялена риба

Державна установа «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони України» повідомляє про нові випадки захворювання ботулізмом: в лікарню міста Чернігова після вживання риби в'яленої потрапив 32 - річний житель міста Чернігова. Стан хворого важкий.

Цього ж тижня в лікарню міста Чернігова після вживання риби в'яленої потрапила 38 - річна жителька міста Городня. Стан хворої також важкий.

Фахівцями ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони України» проводиться розслідування випадку захворювання та лабораторні дослідження для підтвердження діагнозу.

В зв'язку з тим, що ймовірною причиною захворювання ботулізмом в останніх двох випадках є риба придбана в торгівельній мережі, фахівці обласного лабораторного центру не рекомендують до закінчення епідеміологічного розслідування купувати та вживати рибу в'ялену.

Нагадуємо, що в поточному році це вже третій і четвертий випадок захворювання ботулізмом, 51- річна жінка померла.

ботулізм, в'ялена риба
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: