Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині відбулось справжнє свято футболу. Фото

24 жовтня в стінах Ніжинського будинку культури відбулось справжнє свято футболу. І нові зірочку футболу, і вже ветерани цього спорту зібрались разом, аби взяти участь у цьому важливому і вже традиційному заході

футбол, свято, нагородження

24 жовтня в стінах Ніжинського будинку культури відбулось справжнє свято футболу. І нові зірочку футболу, і вже ветерани цього спорту зібрались разом, аби взяти участь у цьому важливому і вже традиційному заході. Відбувся він завдяки спільним зусиллям Ніжинської федерація футболу, міської ради і відділу фізичної культури та спорту. 

Ключовим же було оголошення підсумків футбольного сезону – 2018. На початку урочистостей перед спортивною громадськістю та гостями свята прозвітував про виконану роботу президент та засновник Федерації футболу Ніжина, депутат міської ради Володимир Мамедов.

Він зазначив, що за 8 років роботи рівень організації та популяризації футболу в місті піднявся на більш високий рівень.

Перш ніж підвести підсумки роботи, Володимир Хейбарович подякував всім, хто причетний до ніжинського футболу – це тренери, меценати, ветерани футболу і самі футболісти, які підняли планку організації усіх змагань на високий рівень. І в цьому плані координатором виступала федерація футболу та міський відділ спорту.

«За минулий рік під егідою та за підтримки Федерації футболу міста Ніжина було проведено близько 50 різноманітних змагань серед дитячих, дорослих та ветеранських команд. Так наприклад у квітні відбулися кубок міста «Відкриття сезону». В цих змаганнях перемогла команда «Агро» перемігши команду «Дружба».       

З  кінця квітня по жовтень був проведений чемпіонат міста серед дорослих. У цих змаганнях прийняли участь усі найсильніші команди міста, до останньої гри не було вирішено розподіл призових місць, але фортуна усміхнулася команді «Дружба» – яка стала чемпіоном міста. На II місці команда «ДЮСФШ – Динамо», третє місце зайняла команда «Агро».

Місто Ніжин в чемпіонаті області представляла команда «ДЮСФШ – Динамо», яка зайняла почесне 5 місце, до речі, ця команда майже на 100% була сформована з вихованців ніжинського футболу.





Був проведений «Відкритий чемпіонат міста Ніжина та Ніжинського району з міні-футболу», в якому взяло участь 24 команди. А закритий чемпіонат міста з міні-футболу зібрав 10 команд, де переможцем стала команда «Дев’ятка», що і представила наше місто в обласних змаганнях.

Вагоме місце в роботі федерації займає підтримка дитячого футболу.

В цьому році юнаки 2007 р.н., які представляли ЗОШ №9 в нелегкій боротьбі стали переможцями обласних на зональних Всеукраїнських змагань на призи клубу «Шкіряний м’яч» і представляли Чернігівщину у Всеукраїнському фіналі в місті Славута Хмельницької області де зайняли 4 місце.

Вихованці 2006 р.н., які представляли ЗОШ №10 (тренер Мазун В.В.) також дійшли до Всеукраїнського фіналу та гідно представляли Чернігівщину в місті Івано-Франківськ та зайняли 5 місце серед більш як 1000 команд, також ці юнаки приймали участь у Відкритій першості міста Києва і серед 40 команд вибороли право грати в І лізі цих змагань.

Вихованці 2005 р.н. (тренер Таран Ю.) брали участь у Чемпіонаті України з футзалу, де стали переможцями Конференції північ і прийняли участь у Всеукраїнському фіналі в місті Іллічівськ, де зайняли 5 місце. Вперше ДЮСФШ приймала участь у Дитячо-юнацькій футбольній лізі України.

Велику увагу Федерація футболу міста приділяє шкільному футболу: у змаганнях серед старшокласників у Кубку міста перемогла команда ЗОШ №10 (тренер Шевченко), до речі вони зробили «Золотий дубль», перемігши також в змаганнях на призи клубу «Шкіряний м’яч».

У 2016 році була продовжена угода між ДЮСФШ та футбольною школою «Динамо Київ» ім. В. В. Лобановського, що надає можливість талановитим дітям міста протоптувати шлях у престижний футбол.

Хоча ДЮСФШ ще досить молода школа, але приємно відзначити вихованців, які грають уже на професійному рівні. Це: Сухоцькнй Артем – «Слован» Братислава, Семеніхін Іван — ФК «Маріуполь», Алєксєєнко Владислав – «Арсенал» Київ, Білошевський Богдан – «Динамо» Київ, член міжнародної збірної України.

Не можна не сказати добрих слів арбітрам, які обслуговували наші змагання: це Котельницький Петро, Сахно Володимир, Косяк Андрій.

Кращі гравці футбольної команди «Ветеран-Ніжин»: Кузюра Віктор, Жоголко Валерій, Гончаренко Альберт, Давидов Георгій, Мовчан Юрій та інші.

За матеріалами:
 
Ігоря Волосянкіна
Марини Волинець, джерело Нежатин



















































































































футбол, свято, нагородження

футбол, свято, нагородження

футбол, свято, нагородження

футбол, свято, нагородження

футбол, свято, нагородження

футбол, свято, нагородження

футбол, свято, нагородження

футбол, свято, нагородження

футбол, свято, нагородження

футбол, свято, нагородження

футбол, свято, нагородження

футбол, свято, нагородження

футбол, свято, нагородження

футбол, свято, нагородження

футбол, свято, нагородження

футбол, свято, нагородження

футбол, свято, нагородження

футбол, свято, нагородження
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: