Завантаження ...
banner
banner

Найстаріша школа Ніжина відзначить свій 140-річний ювілей

2 листопада о 16:00 загальноосвітня школа №7 буде святкувати свій 140-річний ювілей. Школа № 7 являється одним з найстаріших навчальних закладів міста Ніжина. Вона знаходиться у будівлі за адресою вулиця Гоголя 15

найстаріша школа, ЗОШ №7, ювілей

Вулиця Гоголя. Праворуч - гімназія Кушакевич


2 листопада о 16:00 загальноосвітня школа №7 буде святкувати свій 140-річний ювілей.
 
Школа № 7 являється одним з найстаріших навчальних закладів міста Ніжина. Вона знаходиться у будівлі за адресою вулиця Гоголя 15, де з 1878 року почала діяти приватна жіноча прогімназія імені П. І. Кушакевич (4 класний навчальний заклад, як сучасна початкова школа) заснована на кошти петербурзького золотопромисловця, уродженця нашого міста Андрія Федоровича Кушакевича в пам'ять про свою дружину Пелагею Іванівну.
 
У 1884 році перетворена на гімназію. Для цього, крім коштів згідно із заповітом, Андрій Федорович пожертвував власний будинок на Гоголівській вулиці, а також ще за життя придбав одноповерховий будинок поруч. 
 
До кожного з них у 1900 році стараннями тодішнього міського голови Павла Федоровича Кушакевича було добудовано другий поверх у тому вигляді, в якому ці будинки можна побачити зараз.

Історія самої школи починається з 1919 року як 7 Радянська Єдина Трудова Школа І ступеня. Була трансформована з чоловічої середньої школи у змішану середню школу № 7 (1954 рік) і, сьогодні, відкриває двері першокласникам як загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня №7.


найстаріша школа, ЗОШ №7, ювілей


найстаріша школа, ЗОШ №7, ювілей

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: