Завантаження ...
banner
banner

Як отримати субсидію, якщо у будинку прописані ті, хто не проживає?

На сьогодні досить актуальним залишається питання отримання субсидій, а так як новий розрахунок субсидії у 2018 році відбувається з урахуванням доходів всіх прописаних у житловому приміщенні членів сім’ї

субсидія, правова допомога

На сьогодні досить актуальним залишається питання отримання субсидій, а так як новий розрахунок субсидії у 2018 році відбувається з урахуванням доходів всіх прописаних у житловому приміщенні членів сім’ї, то багато сімей вимушені терміново виписувати осіб, що втратили право користування житлом.

До Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася чоловік із проханням допомогти виписати колишнього зятя, який фактично не проживає у будинку понад один рік

За дорученням центру захист його прав здійснювала начальник відділу представництва Анна Величко.

В обґрунтуванні позовних вимог зазначено, що чоловік є власником житлового будинку на підставі договору купівлі-продажу від 2001 року. Разом з ним зареєстровані його дочка, що перебувала у шлюбі з 1999 по 2017 роки.

Ще до ухвалення рішення суду про розлучення відповідач у добровільному порядку виселився з будинку у травні 2016 року , забрав за домовленістю спільний автомобіль, ноутбук , інші речі та переїхав до своєї тітки, пообіцявши знятися з реєстрації. Перешкод у користуванні житлом йому не чинилось.

Чоловік неодноразово звертався до колишнього зятя із проханням виконати свою обіцянку , але той повідомив, що тепер не має наміру цього робити, бо в закордонному паспорті вказана ця адреса, а він працює у Польщі, тому можуть виникнути труднощі із продовженням візи.

Реєстрація відповідача створює власнику будинку перешкоди та незручності для реалізації його прав , як власнику, оскільки він був змушений постійно складати акти про непроживання особи за місцем реєстрації при оформлені субсидії, а також отримувати надіслані відповідачу вимоги кредиторів.

Дослідивши усі докази по справі, Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області дійшов висновку, що позовні вимоги чоловіка законні, обґрунтовані і підлягають задоволенню, так як колишній зять втратив право на користування житловим будинком.

Довідково. Відповідно до статті 405 (ч.2 ) Цивільного кодексу України, член сім’ї власника житла втрачає право на користування цим житлом у разі відсутності члена сім’ї без поважних причин понад один рік , якщо інше не встановлено домовленістю між ним і власником житла або за законом.

За отриманням консультації та захистом своїх прав звертайтеся до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (місто Ніжин, вулиця Богуна, 8 (3-й поверх) або за телефоном (04631) 7-16-15). Номер цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: