Завантаження ...
banner
banner

Кунашівка і Ніжин утворили єдину територіальну громаду

Кунашівська громада, Ніжин, об'єднання

Сьогодні на 44-й сесії депутати прийняли рішення "Про надання згоди на добровільне приєднання Кунашівської сільської територіальної громади Ніжинського району  до Ніжинської міської  територіальної громади".

При розгляді даного рішення надали слово старості Кунашівської сільської ради Сурмачевському Володимиру Івановичу.

"Кунашівська громада складається з трьох сіл: Кунашівка, Паливода та Наумівське. Проживає 633 чоловіки. У нас землю обробляють три інвестори, орних земель - 3 тис. гектарів.

Також у нас є школа, але, зважаючи на демографічні проблеми, що спостерігаються по всій Чернігівській області, зараз працює лише початкова школа. Проте навчальні приміщення розраховані на 192 учнів, а у нас зараз навчається 7 дітей.

Кунашівська громада, Ніжин, об'єднання

Ще у Кунашівці є дитсадок (12 дітей) і гарно відремонтований фельдшерський пункт.

Бюджет нашої громади складає 1 млн. 300 тис. грн, після приєднання до Ніжина ми матимемо бюджет до 2 млн. грн.

Болючими питаннями у нас є транспортне сполучення з селами Паливода та Наумівське".

Володимир Сурмачевський, також зазначив, щодане рішення повинно покращити життя громади, адже збільшаться можливості для розвитку та вирішення нагальних проблем.

Кунашівська сільська рада стала першою громадою, яка приєдналась до міста Ніжина і утворила Ніжинську об’єднану територіальну громаду.

Зазначимо, що бажання добровільно приєднатися до Ніжина Кунашівська громада виявила ще у 2015 році.

Реалізація добровільного об’єднання територіальних громад впливатиме на інвестиційну привабливість нового адміністративно-територіального утворення, сприятиме створенню нових робочих місць, збільшенню надходжень до місцевих бюджетів та підвищенню рівня життя мешканців територіальних громад

Приєднання Кунашівської громади буде відбуватись за планом організаційних заходів щодо добровільного приєднання  територіальної громади:

1. Провести розрахунки обсягу доходів та видатків територіальної громади міста Ніжина після приєднання.

2. Здійснити моніторинг закладів, які утримуються за рахунок бюджету Кунашівської сільської ради.

3. Здійснити моніторинг майна, активів та зобов’язань Кунашівської сільської територіальної громади Ніжинського району Чернігівської області.

4. Проаналізувати стан, потреби та підготувати пропозиції щодо організації на території сіл Кунашівка, Паливода, Наумівське Ніжинського району Чернігівської області надання адміністративних послуг, вчинення нотаріальних дій, актів цивільного стану, реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання.

5. Підготувати пропозиції щодо перспективного плану формування на території громади, що приєднується, мережі підприємств та установ для надання публічних послуг, зокрема у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства.

6. Проаналізувати обсяг повноважень виконавчих органів Ніжинської міської ради після приєднання та підготувати пропозиції щодо потреб у кадровому забезпеченні.

7. Визначити межі потенційних старостинських округів на території сіл Кунашівка, Паливода, Наумівське Ніжинського району Чернігівської області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: