Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині поліція та «Київстар» співпрацюють у розшуку зниклих дітей

Від 31 жовтня, користувачі мобільного оператора, які перебували неподалік зони зникнення дитини, отримуватимуть СМС-повідомлення з інформацією про неї

поліція,

Від 31 жовтня, користувачі мобільного оператора, які перебували неподалік зони зникнення дитини, отримуватимуть СМС-повідомлення з інформацією про неї. 

Такий сервіс активується у абонентів «Київстару» автоматично та безкоштовно. 

Суть проекту полягає у тому, що сервіс, який працює на базі СМС-повідомлень, допомагає поліції використовувати можливості мережі мобільного зв’язку для оперативного оповіщення громадян про зникнення дітей. СМС-повідомлення отримуватимуть абоненти, які перебувають в районі зникнення дитини (від 1 до 3 кілометрів). 

Цей соціальний сервіс на Чернігівщині розпочав роботу з 31 жовтня. Він активований у абонентів автоматично і безкоштовно. За тиждень до активації сервісу абоненти отримали повідомлення про те, відколи проект діятиме, та запит про згоду на участь в ньому. Усі незгодні мали можливість негайно відмовитися. 

Також при бажанні абоненти матимуть змогу і в подальшому самостійно відключитися від отримання подібних СМС. Однак мобільний оператор з приємністю відзначає, що у масштабах усієї держави від участі в проекті відмовилися лише 0,1% абонентів.

СМС-повідомлення містить інформацію про дитину, рік народження, прикмети та посилання на фейсбук-сторінку відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності у Чернігівській області з більш детальною інформацією та фотографією, а також контакти поліції, куди можуть звертатися потенційні свідки, які хочуть допомогти в пошуку.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: