Завантаження ...
banner

Ніжинські спортсмени проти реорганізації відділу спорту

Ніжин дійсно спортивне місто. Не всі міста можуть похвалитися такою кількістю успішних спортсменів. 6 листопада у великому залі міськвиконкому зібрали спортивну еліту Ніжина, щоб обговорити

спорт, Сергій Дзюба, некомпетентність

Ніжин дійсно спортивне місто. Не всі міста можуть похвалитися такою кількістю успішних спортсменів.

6 листопада у великому залі міськвиконкому зібралась спортивна еліта Ніжина, щоб обговорити деякі фінансові питання і головне – реорганізація відділу з питань фізичної культури та спорту, а саме об’єднання його з відділом у справах сім’ї та молоді.

Це, як зазначив заступник міського голови Дзюба Сергій Петрович, загальноукраїнська практика і нічого страшного в цьому немає.

спорт, Сергій Дзюба, некомпетентність
Сергій Дзюба
 
Проте в ході обговорення стало зрозуміло, що спортсмени зовсім не підтримують таку ініціативу Сергія Петровича.
 
Зокрема, Білодід Сергій Михайлович, який 1994 року очолював службу сім’ї, молоді та спорту, поділився своїм досвідом: «В 1994 році я розпочав свою діяльність у службі з питань сім’ї, молоді та спорту. Мене запросили як фахівця з фізичної культури. Пропрацювавши 2 роки, спортсменів я практично не бачив, бо вся моя діяльність була спрямована на проведення всяких семінарів, засідань що стосувалися сім’ї та молоді. Тільки раз в місяць я міг відвідати спортивні заходи. 
 
Так що, ця школа вже пройдена. Я не фахівець з питань молоді та сім’ї, я фахівець з питань спорту і міг допомогти місту Ніжину саме у спортивному напрямку. І в 1996 році я звернувся до тодішнього міського голови з проханням відокремити ці два різні напрямки. Так і було зроблено, в межах кошторису служба була розділена на відділ молоді та сім’ї і відділ спорту. І пропрацював я у відділі сорту майже 20 років».
 
На відділ у справах сім'ї та молоді також покладено багато питань, що потребують кваліфікації фахівця у цій галузі.
 
Зараз відділ з питань фізичної культури та спорту очолює Павло Глушко, який повністю влаштовує спортсменів і тренерів. Тільки працюючи з одним напрямком можна довести його до пуття.
 
На сьогоднішній день  тренерам не потрібно самостійно оббивати пороги у міськвиконкомі, що б отримати гроші на спортивні заходи і поїздки, цим безпосередньо займається відділ спорту. Реорганізація може ускладнити цю процедуру.

В процесі обговорення тренери з різних видів спорту поділилися своїми проблемами, а їх чимало. Це і розбиті бігові доріжки, відсутність душу, перешкоджання спонсорській діяльності яку хочуть надати підприємці міському стадіону «Спартак» тощо.

спорт, Сергій Дзюба, некомпетентність
Сергій Полтавцев 
 
Також після багаторазових виступів Сергія Дзюби багато в кого з’явилися запитання до його компетенції. Про це відкрито заявив тренер Сергій Полтавцев. Як взагалі не компетентна людина займає посаду заступника міського голови. Це запитання крутилося в голові майже у всіх присутніх на даному зібранні.

Як результат, шляхом голосування спортсмени визначилися, що не підтримують реорганізацію відділу з питань фізичної культури та спорту і підписали звернення від спортсменів, тренерів, керівників фізичного виховання та фізкультурно-спортивного активу міста до міського голови і депутатського корпусу. Прохання дуже просте – не чіпати і не реорганізовувати відділ з питань фізичної культури та спорту.

Нікітіна Наталія
Фото автора

спорт, Сергій Дзюба, некомпетентність

спорт, Сергій Дзюба, некомпетентність


спорт, Сергій Дзюба, некомпетентність

спорт, Сергій Дзюба, некомпетентність

спорт, Сергій Дзюба, некомпетентність
спорт, Сергій Дзюба, некомпетентність
спорт, Сергій Дзюба, некомпетентність

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: