Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині інспекція з благоустрою проводить рейди по підприємцям

Ще з давніх часів, в плані благоустрою міста, існує вкрай важлива істина, яку повинен знати кожен. Це поняття відповідальності мешканців перед громадою, суспільством, містом. Втім не завжди кожен з нас

сміття, благоустрій, інспекція, рейди

Ще з давніх часів, в плані благоустрою міста, існує вкрай важлива істина, яку повинен знати кожен. Це поняття відповідальності мешканців перед громадою, суспільством, містом. Втім не завжди кожен з нас до кінця усвідомлює головну суть цієї відповідальності. 

Така відповідальність стосується не тільки мешканців багатоповерхівок чи приватного сектору, а й юридичних осіб, директорів підприємств, установ, громадських організацій, приватних підприємців, тощо. Деякі підприємці до сих пір не уклали договір на вивіз твердих побутових відходів з комунальним підприємством «Виробниче управління комунального господарства».

Чи хочуть ніжинці бачити рідне місто чистим? Мабуть далеко не всі, і в цьому може переконатись кожен мешканець проходячи повз купи стихійно зваленого сміття на вулицях міста, перекинуті урни, засмічені зупинки громадського автотранспорту, сміття біля магазинів, автостоянок, кіосків швидкого харчування, тощо. На превеликий жаль громадськість не обізнана у своїх правах та обов’язках згідно Правил благоустрою діючих на території Ніжина. 

Досить часто в соціальних мережах та в медіапросторі виникає багато висловлювань на кшталт: «У нас під багатоповерховим будинком лежить купа сміття, чому не прибирають?», «У мене під двором лежить сміття – приберіть!», «У мене під магазином валяються пляшки, недопалки та різне сміття, комунальники хватайте мітли та прибирайте! Я ж вам плачу!», « Де КП «ВУКГ»?

«Чому не прибирають гори гілок та листя, що люди нагорнули біля помешкань, на вулицях та узбіччях доріг?» та багато подібних. Виникає багато непорозумінь, громадський негатив і, як наслідок, звинувачення в адресу комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства».

Окрема і досить актуальна тема – засмічення міста гіллям та відходами з категорії «Сад, город». Такі стихійні сміттєзвалища утворюються біля майданчиків для збору ТПВ в мікрорайонах переважно приватного сектору. Гори листя і гілок «прикрашають» узбіччя з обох боків вулиць Прилуцька, Борзнянський Шлях та багато інших. 

Ці засмічення порушують всі норми моралі і чинного законодавства, а дії порушників не присікаються свідомими громадянами та представниками вуличних комітетів. Більшість вважає, що до ТПВ, за вивіз якого відповідає КП «ВУКГ» входить все, включаючи листя, гілля, бур’яни та інші відходи з городів.  Перш за все треба зрозуміти кожному мешканцю, що гілля не входить в норму накопичення ТПВ, тож люди мають його утилізувати самі, або замовляти транспорт для його вивезення.

Комунальне підприємство «ВУКГ» наполегливо рекомендує, аби не створювались такі звалища, дробити гілля, бур’ян та іншу дрібну деревину завдовжки до 60 см та акуратно складати до сміттєвих баків, і тоді не буде жодних проблем з його вивезенням.

Інспекція по контролю за благоустроєм екологічним та санітарним станом Ніжина разом з працівниками комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства», які мають відповідні посвідчення та право на таку діяльність перейшли до рішучих дій. Рейди по виявленню порушників відбуваються майже кожного дня.  Перевіряється дотримання юридичними та фізичними особами  вимог  Закону України «Про благоустрій населених пунктів», нормативно-правових актів, що регулюють відносини у сфері благоустрою.

Здійснюється контроль за станом благоустрою Ніжина, в тому  числі утримання в належному стані  закріплених за підприємствами, установами, організаціями територій, інших об’єктів інфраструктури, контроль за дотриманням правил благоустрою території міста Ніжина, забезпечення чистоти та порядку в місті.

Спочатку, порушнику вручається припис, який зобов’язує усунути якісь порушення, або штраф за ігнорування законів та злісні порушення законодавства у сфері благоустрою.  Загалом по місту вже вручено близько 500 приписів, і робота триває досить активно. 

Тільки за останні 2 місяці було складено 15 протоколів про адміністративні правопорушення. Сума кожного з штрафів склала від 850 до 1360 гривень. Розпочинаючи, приблизно, з нового року, до контролю за порушеннями чистоти та благоустрою міста буде долучена муніципальна поліція.

Джерело: unenizh.org.ua

сміття, благоустрій, інспекція, рейди

сміття, благоустрій, інспекція, рейди

сміття, благоустрій, інспекція, рейди

сміття, благоустрій, інспекція, рейди

сміття, благоустрій, інспекція, рейди

сміття, благоустрій, інспекція, рейди

сміття, благоустрій, інспекція, рейди

сміття, благоустрій, інспекція, рейди

сміття, благоустрій, інспекція, рейди

сміття, благоустрій, інспекція, рейди
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: