Завантаження ...
banner
banner

Трагічні наслідки пожеж: невтішна статистика у Ніжині

В місті Узині Білоцерківського району Київської області в ніч на 6 листопада згорів житловий будинок. В результаті пожежі загинули три особи, у тому числі маленькі діти 2016 і 2017 років народження

пожежі, трагічні наслідки

В місті Узині Білоцерківського району Київської області в ніч на 6 листопада згорів житловий будинок. В результаті пожежі загинули три особи, у тому числі маленькі діти 2016 і 2017 років народження.

Про пожежу будинку повідомили сусіди о 01:01. На момент прибуття вогнеборців, будинок був повністю охоплений вогнем на площі 64 квадратних метри. О 03:47 пожежа була ліквідована, але двоє дітей та дорослу жінку, на яку батьки залишили дітей, виявили без ознак життя. До гасіння залучалися 14 осіб та 2 од. техніки ДСНС.

Раніше повідомлялося, що в селі Чепіліївка в Київській області внаслідок пожежі загинула 55-річна жінка та її 14-річний син. Вогонь повністю знищив будівлю. В м. Дніпро під час пожежі житлового будинку загинуло двоє дорослих та дитина. Ще одну дитину вдалося врятувати.

За інформацією ДСНС України тільки за останній тиждень з 29 жовтня по 4 листопада 2018 року на пожежах загинула 31 людина.

В місті Ніжині впродовж січня-жовтня  2018 року  сталося 53 пожежі, в яких загинуло 1 та травмовано 2 людини. Загальні збитки від даних пожеж склали близько 3 млн. 936,0 тис. грн. Внаслідок пожеж знищено – 9 будівель та споруд, 3 одиниці автомобільної техніки тощо.

Основною причиною пожеж продовжує залишатись порушення елементарних правил безпечної поведінки, куріння в ліжку, зловживання алкоголем.

Так, основними причинами пожеж у 2018 році є: необережне поводження з вогнем – 20 випадків, порушення правил влаштування та експлуатації пічного опалення – 9 випадків, порушення правил монтажу та експлуатації електрообладнання – 10  випадків, підпали –  1   випадок та пустощі дітей з вогнем –  3 випадки.

Шановні ніжинці! Дотримуйтесь правил пожежної безпеки, бережіть своє життя та майно!
 
Відділ з питань надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Ніжинської міської ради за матеріалами ДСНС України
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: