Завантаження ...
banner

У Десну випустили майже 3 тонни молоді риб

На Чернігівщині 6 листопада відбувся перший етап зариблення річки Десни, що проводиться за рахунок компенсаційних коштів за збитки рибному господарству України від проведення робіт на землях водного фонду

зариблення річки, Десна, риба

На Чернігівщині  6 листопада відбувся перший етап зариблення річки Десни, що проводиться за рахунок компенсаційних коштів за збитки рибному господарству України від проведення робіт на землях водного фонду по робочому проекту «Реконструкція об’єкту «Розчищення русла річки Десна з укріпленням берегової лінії в районі міського пляжу «Золотий берег» в місті Чернігів». Зарибок закуплений в ПрАТ «Чернігіврибгосп».

Вселення проводилось в приміській зоні Чернігова в районі автомобільного мосту під контролем спеціальної комісії з контролю за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів, на чолі із представниками Чернігівського рибоохоронного патруля.

До водойми вселено 2964 кг молоді коропа, товстолоба та білого амура.

Дані види риб відносяться до родини коропових і найбільш пристосовані до промислового розведення у наших водоймах. Основною їжею рослиноїдних риб є водяна рослинність.

зариблення річки, Десна, риба

Короп - невибаглива велика, прісноводна риба, яка фактично є культурною формою річкового сазана. На відміну від свого дикого родича, коропи більш живучі, витривалі і більш плідні.

Товстолобик їсть майже всі групи водоростей, але перевагу віддає діатомовим і зеленим водоростям, як раз тим самим, які обумовлюють цвітіння води у водоймах.

Тобто, дані види риб є не тільки вигідними для промислового розведення, через свою непримхливість, а й виступають природними очисниками водойм (біомеліораторами).

Взагалі за рахунок компенсаційних коштів у Десну планується випустити 10 тонн молоді риби на суму 717 тис.грн.

Відтворення водних біоресурсів є одним із важливих рибницько-меліоративних заходів, направлених на підтримку формування водної екосистеми, збільшення іхтіофауни та формування промислових запасів риби.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: