Завантаження ...
banner
banner

Ніжин - чергове місто, де оголошено 2 ЕСКО-тендери

Осінь 2018 рік – початок ЕСКО-інновації. Кілька тижнів тому на Одещині оголошено перший в Україні ЕСКО-тендер за моделлю поглибленого партнерства для бюджетної установи. Тепер естафету переймає місто Ніжин

ЕСКО, тендери, енергоефективність, школа №9

Фото Дениса Скорохода


Осінь 2018 рік – початок ЕСКО-інновації. Кілька тижнів тому на Одещині оголошено перший в Україні ЕСКО-тендер за моделлю поглибленого партнерства для бюджетної установи.

Тепер естафету переймає місто Ніжин, оголосивши 2 закупівлі енергосервісу для міської школи саме за таким механізмом, пише Урядовий портал.

«Поглиблене ЕСКО-партнерство запроваджено на законодавчому рівні спільно з Держенергоефективності у 2017 році для того, щоб замовник та виконавець мали можливість об’єднати зусилля для проведення більш глибинних проектів з енергоефективності  і розділити економію між собою», - пояснив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Відповідно до тендерної документації Управління освіти Ніжинської міської ради планує заміну вікон на енергоефективні у загальноосвітній школі №9 та фізкультурно-оздоровчому комплексі.

При цьому ЕСКО-інвестори можуть долучитися до  подальшої модернізації цих будівель.

За підсумками енергосервісу фізкультурно-оздоровчого комплексу:

- 26% економії залишатиметься міській раді;
- 74% - ЕСКО-компанії.

За результатами енергосервісу у школі розподіл економії становитиме:

- 14% - для замовника;
- 86% - для інвестора.

Кінцевий термін подання тендерних пропозицій:

- для школи – 26 листопада;
- для фізкультурно-оздоровчого комплексу - 23 листопада.

«Закликаю місцеві органи влади та ЕСКО-компанії до активної участі за моделлю взаємовигідного поглибленого партнерства!» - повідомив Сергій Савчук.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: